Sonbahardan artakalan bir Olimpos...

Homeros’un İlyada destanında geçen ve efsanelere ev sahipliği yapan Olimpos, sonbaharı tüm duygularıyla taşımayı başarabildiğinden ekim, kasım aylarında başka bir güzel.

Olimpos, aslına bakarsanız dört mevsimlik; baharı, kışı, yazı ayrı ayrı güzel yerlerden biri - ben ekseriyetle sonbaharda geldiğimden midir, yoksa sahiden sonbaharı tüm duygularıyla taşımayı becerebildiğinden midir, bilinmez - ama özellikle de eylül, ekim, hatta kasımda bir başka güzel görünür gözüme. Yazın kışa borçlu olduğu güneşli her günü, Olimpos öylesine yakıştırır ki kendine, bu mükfatı fark etmemeniz; fark edip de takdir etmemeniz imkansızdır. “Bir zamanlar Olimpos...” diye söze başlar buranın müdavimleri, haksız da sayılmazlar; ancak diğer tatil beldelerinin geçirdiği değişim düşünüldüğünde Olimpos, her şeye rağmen kendi özgün dokusunu korumayı başarabilmiş; kendini sevdirdiği kitlenin pek de dışına çıkmadan, yıllar içinde varlığını sürdürebilmiş nadir yerlerden. Elbette bunda, bölgenin SİT alanı kapsamında korunmasının ve her yıl tatilini burada geçirmeyi tercih edenlerin de katkısı büyük.

Sonbahardan artakalan bir Olimpos...

Tabiatın içindeki tarih

Homeros’un “İlyada” destanında geçen ve efsanelere ev sahipliği yapan, kuruluş tarihi Milattan öncesine uzanan Olimpos antik kenti, sonrasındaki Roma döneminde de ayrıcalıklı bir yerleşim yeri olmayı sürdürmüş. Hamamları, antik tiyatrosu, su kanallarıyla günümüze kadar ulaşmayı başaran antik kenti, Olimpos Çayı olarak da bilinen Akçay’ın tatlı suları ikiye bölmüş; bitki örtüsü ise geçmişin bu izlerini korumak istermişçesine, sımsıkı sarıp sarmalamış. Böylece, bir tabiat yürüyüşünün tarih bir geziye veya bir arkeoloji gezisinin eşsiz bir tabiat deneyimine dönüştüğü Olimpos, insanın doğaya; doğanın da insanın ardında bıraktıklarına karşı, yüzyıllar boyunca sürdürdüğü bazen uyumun bazen de kıyasıya mücadelenin izlerini taşıyor. Kemer’e bağlı belde, kıyı şeridince uzanan 345 km’lik yemyeşil bir alana sahip “Olimpos Beydağları Milli Parkı” içinde yer alıyor. Bunlara pırıl pırıl bir deniz ve narin bir iklim eklemek yine de yetmiyor, Olimpos’u anlatmaya.

Haberin Devamı

Bavulunuzda bulunsun

İdeal forma kavuşmak isteyenlerin tercihi Sportive egzersiz bandı.

Sonbaharın vazgeçilmezi Mammut yağmurluk.

Haberin Devamı

Hem rahat hem de fit hissetmek isteyen kadınlar için Sportive marka tayt.

Olimpos’un tertemiz doğasında spor yapmak isteyenler için Nike mat.

Sonbahardan artakalan bir Olimpos...

Olympos Lodge

Olympos Lodge butik bir işletme. 20 dönümden fazla yeşil bir arazinin içinde yer alan otelde, müstakil 14 oda, restoran ve kış bahçesi bulunuyor. Hem mimari anlamda hem de iç mimarisiyle oldukça zarif bulduğum bu 14 odanın hiçbirinde televizyon bulunmaması ise Olympos Lodge’un vermemekten gurur duyduğu tavizlerden yalnızca biri. Bunun yerine, her odada, izlemenin daha keyifli olduğu şömine bulunuyor; bu sayede otelin 12 ay açık olduğunu öğrenince Olimpos’un kışında bir araya gelmek için sözleşiyoruz. Doğanın sınırları içinde, böylesine üst seviyede bir konfor sunmanın mümkün olduğunun iyi bir temsili olan Olympos Lodge’da, havuz da yok. “Mis gibi deniz dururken...” diye açıklıyor Ziya Bey, sonuna kadar katılıyorum, 20 adım ötedeki Akdeniz’e, böyle bir haksızlık yapılmadığına seviniyorum.

Telefon: +90 242 825 71 71

Haberin Devamı

www.olymposlodge.com.tr

DİĞER YENİ YAZILAR