Rengârenk bir başkent: Bangkok

Tayland’ın başkenti Bangkok yoksullukla ihtişamın, kaosla huzurun iç içe geçtiği sürprizlerle dolu bir şehir...

Rengârenk bir başkent: Bangkok

Komşularının aksine Avrupa'nın kolonileştirmeyi başaramadığı; hatta toprak kaybetmek pahasına bağımsızlığından vazgeçmeyen ve hâlâ bunun haklı gururunu taşıyan Tayland, eski adıyla "Siyam", Asya'nın güneydoğusunda Hindiçin yarımadasının ortasında yer alıyor. Ülkenin kuzeyi ne kadar mistik ve sakinse güneyi de bir o kadar eğlenceli. Hem kuzeyindeki hem de güneyindeki tabii güzellikler ise fazlasıyla büyüleyici. Hatta, tabiat ananın ne kadar cömert davranabildiğine bizzat şahit olacağınız Tayland ve başkent Bangkok'tan bahsetmeden önce, Tayland kültürüne biraz göz atmak gerekiyor.

Rengârenk bir başkent: BangkokBangkok’un dokusunun önemli unsurlardan birini de tapınaklar oluşturuyor.

Tarih ile moderizm iç içe

Tarihle modernizmin, geleneklerle çağdaşlığın harmanlandığı; ilk bakışta göze tezat gibi görünen; ama aslında bu farklılıklardan büyük bir bütün elde etmeyi başarmış bir kent, bir başkent Bangkok. Bangkok'la ilk karşılaşacağınız ve bu karşılaşmadan da oldukça memnun kalacağınız yer olan Suvarnabhumi Havalimanı, şehir merkezinin yaklaşık 35 km doğusunda bulunuyor. Asya kıtasının en modern ve en büyük havalimanlarından biri olan Suvarnabhumi Uluslararası Havalimanı'na haftanın her günü İstanbul'dan, aktarmasız dokuz saatten biraz fazla süren bir uçuşla varılıyor. Birçok aktiviteyi organize edebileceğiniz ve çevresinde keyifli vakit geçireceğiniz bir seçim olan şehir merkezinde kalmanızı tavsiye ederim.

Haberin Devamı

400’den fazla tapınak var

Tayland'ın geneli gibi Bangkok da oldukça ucuz bir yer ve şehirde pek çok şey turizm gözetilerek düzenlenmiş. Yaklaşık 3 dolar, 100 Tayland bahtına karşılık geliyor. Şehirde dikkat çeken ilk şey ise sokak satıcıları, daha doğru ifadesiyle sokak restoranları. Oldukça iştah kabartan bu kokulara kayıtsız kalmak neredeyse imkânsız. Tay mutfağı dünya çapında oldukça beğenilen ve genel ön yargının aksine bizim damak tadımıza uyacak bir mutfak. Bangkok'un içinden geçen Çao Phraya Nehri'nde ve nehre açılan birçok kanalda, taşımacılığın dışında turistik geziler de düzenleniyor, bunlardan en popüler olanı ise Yüzen Çarşı. Şehrin dokusunun önemli unsurlardan birini de tapınaklar oluşturuyor. 400'den fazla tapınak arasında Wat Phra Kaew, Wat Pho, Wat Arun’u görmeniz tavsiye ederim.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR