Bodrum Bodrum...

Bodrum Bodrum...

Heredot ile Kaptan-ı Derya Turgut Reis’e ev sahipliği yapan, efsanevi mavi yolculukların mekanı Bodrum’da bir gezintiye çıkarmak ister misiniz?

Bodrum Bodrum...

İçinde bulunduğumuz şu günlerde, Ege ve Akdeniz kıyılarında, takdire şayan bir müzikal hareketlilik var. Bu hafta benim için en dikkat çekici olanları, Bodrum’da gerçekleşen 12’nci Uluslararası D-Marin Klasik Müzik Festivali; yenilenen Bodrum Kalesi’nde düzenlenen 20’nci yıl kutlamaları ve Bodrum Antik Tiyatrosu’nda gerçekleşen konserlerdi. Akşam saatlerinde gerçekleşecek olan bu etkinliklere zahmetsiz şekilde katılmak için konaklama seçenekleri arasında bana en uygun olanı Bodrum’un merkezine yürüme mesafesinde olan Akkan Beach Hotel’di.

Akkanlar Bodrum’da

üç farklı mevkide

konaklama imkanı sunuyor.

Ruanda’dan Bodrum’a

Ruanda’nın başkenti Kigali’de konuklarımla birlikte kalmaktan memnun olduğumuz Aberdeen Boutique Hotel’in işletmecisi olan Ramazan Bey’in kendisi ve amcaları tarafından Bodrum’da da işletilen bir oteller zinciri olduğunu öğrendiğimde hiç şüphe etmeden burada kalmaya karar verdim. Akkanlar, bu yıl misafirlerine Bodrum marinada, Bodrum Barlar sokağında ve Paşatarlası mevkisinde yer alan, üç farklı konaklama imkânı sunuyor.

Haberin Devamı

Ve Akkanların Mutfağı...

Otelin açık büfe olarak sunulan kahvaltıları, gerçekten tatmin edici ve oldukça zengin. Öğlen ve akşamları ise taze olarak hazırlanmış sulu yemekler, ızgaralar, Ege yeşillikleriyle hazırlanan salatalar ve mezelerle hem Akdeniz hem de Türk mutfağından örnekler sunuyor. Mutfakta başaşçının kim olduğu konusuna gelince orada işler biraz karışık: Yılların tecrübesiyle Çimen Akkan zeytinyağlıları kendi elleriyle yaparken Haşmet Akkan özel tarifleriyle kırmızı et pişirmeyi kimselere bırakmıyor; ama Şenol Şef de mezeleriyle balık sofrası konusunda oldukça marifetli.

Eğlenip gezin, yüzüp dinlenin

Bodrum, hem gezip eğlenmek hem de yüzüp dinlenmek isteyenleri fazlasıyla tatmin ediyor. Bodrum’un bu iki ayrı yüzünü de tanımak isteyenler için Akkan Beach Hotel, güzel bir konuma sahip: Bodrum Kalesi manzarasını izleyerek yemeğinizi yiyip otelden birkaç dakika uzaklıktaki merkezde hareketli hayatın akışına da dahil olabilirsiniz.

Haberin Devamı

“Fıkırdatan” bir tatlı...

Bodrum Kalesi ve içindeki Sualtı Arkeoloji Müzesi, yalnızca dışarıdan izlemekle yetinmemeniz; içini de mutlaka görmeniz gereken bir mekân. Müzeyi gezdikten sonra, İstanbul’da ve birçok ilde şubesi bulunan LeMan Kültür’de kahve molası verdim. Tatlı olarak da “Nirvana”yı seçtim. İçinde browni, üzerinde çilek bulunan oldukça hafif bir tatlı.

Bir klasik: Balıkçılar Çarşısı

Balıkçılar Çarşısı, lezzetiyle ön plana çıkan ürünleriyle yaşamanız gereken bir deneyim. Birkaç ay önce genişletilen çarşı, yeni mekanların açılmasına fırsat tanımış. Ben de Bahri Bey ve İsmail Bey’in işlettikleri Deniz Kabuğu’na gittim. Yediklerimin hepsi lezzetliydi; ama özellikle fava ve sövüş ahtapotu daha çok beğendim.

DİĞER YENİ YAZILAR