Bir Akdeniz düşü: İBİZ

İbiza Adası'nın da bulunduğu Balear Adaları, Akdeniz'in dünyaca ünlü turistik bölgelerinden biri. İbiza'ya artık yaklaşık üç saatlik bir uçuşla, doğrudan ulaşmak mümkün.

Bir Akdeniz düşü: İBİZ

Dalt Vila, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak korunmakta.

İspanya'ya bağlı özerk bölgelerden biri olan ve aralarında İbiza Adası'nın da bulunduğu Balear Adaları, Akdeniz'in dünyaca ünlü turistik bölgelerinden biridir. Balear'ın sahip olduğu dünyaya yayılmış bu haklı üne, ılıman Akdeniz ikliminin büyük katkısı olsa da var olan bu cazibenin tek unsuru, elbette iklimi değil. Adaların bu harika iklim özelliklerine ilaveten şüphesiz, eğlence, doğal ve tarihî güzellikler başta olmak üzere, diğer birçok unsurun bir araya gelmesinin de bu ünde, yadsınamaz payı bulunuyor. Bugüne kadar Türkiye'den İbiza'ya, doğrudan uçuşun bulunmaması ve ancak iki, üç saatlik aktarma sonucu ulaşımın sağlanması, buraya seyahat edecekler için büyük bir dezavantaj olarak görülse de Pronto Tour, bu yaz artık aktarmasız uçuşlarla İbiza'ya turlar düzenlenmeye başladı. Özellikle bu nedenle İbiza'yı tatil programından çıkartanlara duyrulur: İbiza'ya artık yaklaşık üç saatlik bir uçuşla, doğrudan ulaşmak mümkün.

Haberin Devamı

Adanın engebeli arazisi nedeniyle toplu taşımayla pek de ulaşılamayacak, gizli kalmış güzelliklerini keşfedebilmek ve İbiza'nın bütün çehresini görebilmek için adaya gittiğnizde araba kiralamanızı özellikle tavsiye ederim. İbiza'da pek çok bakir koy, kültürel dokusu bozulmamış yerleşim yerleri, tarihî yapılar, müzeler bulunmakta.

Bir Akdeniz düşü: İBİZ

Pronto Tur aktarmasız uçuşlarla İbiza'ya turlar düzenlenmeye başladı.

UNESCO tarafından korunuyor

Adanın görülmesi gereken ilk yerlerinden biri olan İbiza Town ya da Katalan diliyle Vila d'Eivissa, en eski yerleşim yerlerinden biri "Dalt Vila"ya da ev sahipliği yapıyor. Denize kıyısı bulunan bir tepenin üzerine kurulmuş ve etrafı surlarla çevrilmiş olan Dalt Vila, aynı zamanda UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası olarak korunmakta. Dalt Vila'nın en üst kısmında yer alan ve 13. yüzyıl Gotik - Barok bir mimariye sahip Santa Maria d'Eivissa Katedrali, Eivissa Arkeoloji Müzesi ve antik dönemlere kadar uzanan, oldukça iyi korunmuş tarihî mezarlık olan Puig des Molins Nekropolü burada görebileceğiniz yerlerden başlıcaları. Nekropolle ilgili şöyle de bir detay bulunmakta: Geçmişte, buraya gömülenlerin doğrudan cennete gideceği inancı, öylesine yaygınlaşıp itibar görmüş ki burada yaşamadığı hâlde buraya ölmeye gelen veya buraya gömülmeyi vasiyet eden nüfuzlu pek çok kişinin mezarından oluşan nekropol de bu sayede bozulmadan günümüze kadar ulaşmayı başarmış.

Haberin Devamı

Ve unutulmaz Formentera...

Birkaç yıl öncesine kadar Formentera'ya ulaşımın oldukça zahmetli olması, adanın doğal güzelliklerinin bozulmamasını sağlamış. Şimdilerde ise adaya İbiza'dan yarım saatlik deniz yoluyla ulaşmak mümkün. Bembeyaz kumu ve berrak, turkuaz sularıyla kendinizi bir Uzak Doğu adasında hissedeceğiniz bir gündüz düşü, Formentera...

DİĞER YENİ YAZILAR