Adriyatik’teki masal kenti Dubrovnik

Dubrovnik berrak bir denizi ve tarihi dokusunu yaşamla buluşturmuş, bahar aylarında tatil yapılacak cennetten bir köşe.

Dubrovnik’te her şeyin güzelliğinin yanısıra örnek olabilecek bir turizm pazarlaması dikkatimi çekti. Kente her gün en büyük yolcu gemileri akın akın geliyordu. Kentin içinde ise hemen her gün farklı bir aktivite yapılıyordu. Konserler, tiyatro ve havai fişek gösterileri... Eski kenti yaşayan bir mekan olarak sunmak işte ancak bu kadar güzel başarılabilir diye düşündüm.

Adriyatik’teki masal kenti Dubrovnik

Adriyatik kıyılarının en güzel ülkelerinden biri Dubrovnik. Aslında Dubrovnik için güzel demek çok fazla anlam ifade etmiyor. Bir cennet tasviri yapmanız gerekse bunu Dubrovnik ile anlatabilirsiniz. Dağlardan denize dimdik inen kayaların üzerine kurulu, bahçelerin içine saklanmış evleri, mavi ile yeşilin birbirine karıştığı berrak bir denizi ve tarihi dokusunu yaşamla buluşturmuş haliyle Dubrovnik tam da tatil yapılacak bir yer.

Adriyatik’teki masal kenti Dubrovnik

Özellikle kentin, eski şehir bölümü başlıbaşına zamanı durduran ve sizi neredeyse Ortaçağ’a götüren bir yer. Surlarla çevrili eski kente, Pile, Ploce, Peskarija ve Ponta kapılarından dört değişik noktadan giriliyor. 1991 yılında yaşanan savaştan sonra bozulan yapısı aslına uygun olarak yeniden yapılmış eski kentin adı Stari Grad. Şehri çevreleyen surlar üzerinde para ödeyerek (10 Euro) gezebiliyorsunuz ve buradan aslında hem Dubrovnik kıyılarını hem de surların içindeki eski kenti izleyebiliyorsunuz. Surların üzerinde bulunan kafeler de ayrıca keyif veren mekanlar. Eğer Dubrovnik’e giderseniz eski şehri çevreleyen surların üzerinde tur atmayı sakın ihmal etmeyin.Dubrovnik’de eski şehrin dışına çıktığınızda göreceksiniz ki, bir kent isterse tertemiz olabilir. Üstelik bu sadece görünür olan sokakların temizliği değil. Her sokak arası aynı şekilde temiz tutuluyor ve trafik kuralları da çok net. Kimse kuralları çiğnemiyor.

Haberin Devamı

Adriyatik’teki masal kenti Dubrovnik

Konaklama

Dubrovnik’de denize kıyısı olan beş yıldızlı oteller de var. Ancak bence eski şehire yakın pansiyonlar ve üç yıldızlı oteller de kalmak için ideal hizmet veriyor.

Haberin Devamı

Leziz deniz ürünleri

Dubrovnik’de yemek denildiğinde insanın aklına gelebilecek en önemli şey tabii ki, deniz ürünleri. Burada birçok restoranda deniz ürünlerinin neredeyse tümünü bulmanız mümkün. Yani ne isterseniz var diyebilirim. Ayrıca pizza ve makarnalar da şahane ve en önemlisi Dubrovnik şarapları günün her saatini ayrı bir şölene dönüştürebilir unutmayın.

Hediyelik lavanta

Dubrovnik alışveriş açısından çok ucuz bir yer değil. Ancak yine de alınabilecek ucuz hediyelik eşyalar var. Mesela lavanta torbaları çok fazla üretimi yapılan ve satılan ürünlerden, kokusu da büyüleyici. Şarap kesinlikle alınmalı. Kentte zeytinyağı da dahil olmak üzede zeytinin her türlü ürünü mevcut. Zeytinyağı ve ürünleri alınabilir.

Görmeden dönmeyin

Lokrum Adası: Dubrovnik’e en yakın ada Lokrum’a çok rahat gidebilirsiniz. Limandan kalkan tekneler on dadika içinde adada oluyor. Adada ayrıca bir göl ve manastır da var. Kısa bir gezi için Lokrum ideal. Ada dışında kentin içinde gezip görebileceğiniz mekanlar arasında; Dubrovnik Katedrali, ST. Blaise Kilisesi, Franciscan Manastırı da bulunuyor.

Haberin Devamı

Dubrovnik’e gitmek için:

Setur Tel: 444 0 738 veya 0 (850) 210 0 738 www.setur.com.tr

DİĞER YENİ YAZILAR