Sıcacık bir kış tatili Pamukkale

Bu hafta kış aylarında da rahatlıkla gidip tatil yapılabilecek olan Pamukkale’ye düştü yolum. Su sıcaklıkları değişmeyen meşhur travertenlerin karşısında yer alan otelde dinlemek çok keyifli.

Türkiye’nin en önemli turizm merkezlerinden, UNESCO Dünya Miras Listesi’nde yer alan Pamukkale Travertenleri Denizli’de yer alıyor. Şehrin en önemli simgelerinden olan Pamukkale doğal güzelliği ve binlerce yıllık antik kentiyle Denizli’de mutlaka görülmesi gereken yerlerden biri.

Sıcacık bir kış tatili Pamukkale

Pamukkale’de çıkan sıcak su kaynakları oluşan doğal kanal vasıtasıyla traverten yataklarına geliyor. Burada traverten katlarına dökülerek kayalarda çökelme meydana gelmesini sağlıyor.

Pamukkale’nin 5-10 km yakınında Laodikya antik kenti bulunuyor. 5 km ilerisinde ise uluslararası bir termal merkez olan Karahayıt köyü var. Travertenler görsel zenginliğin yanı sıra kalp rahatsızlıkları romatizma göz ve deri rahatsızlıklarına iyi geliyor.

Bu bölgede sıcaklıkları 35-100 C° arasında değişen 17 sıcak su alanı bulunuyor. Pamukkale termal kaynağı, bölge potansiyeli içinde yer alan bir ünite. Kaynak, antik devirlerden beri kullanılıyor. Termal su kaynaktan çıktıktan sonra, 320 m. uzunluğunda bir kanal ile traverten başına gelmekte ve buradan, 60-70 m.lik kısmı çökelmenin olduğu traverten katmanlarına dökülmekte ve ortalama 240-300 m. yol alıyor.

Haberin Devamı

Sıcacık bir kış tatili Pamukkale

Richmond Pamukkale Thermal

Termal otel anlayışını Pamukkale’nin sağlık dolu şifalı sularında sunan Richmond Pamukkale Thermal ise yenilenerek 5 yıldızlı turizm tesisi haline gelmiş. Pamukkale’nin Karahayıt bölgesinde bulunan Richmond Pamukkale Thermal, geleneksel kaliteli hizmet anlayışını şimdi baştan sona yenilenmiş olarak sürdürüyor.

Dış cephesi tekrar elden geçirilerek bölgenin en gösterişli yapılarından biri haline getirilen Richmond Pamukkale Thermal’de ayrıca kapalı termal havuz bölümünde bulunan fitnesscenter, Türk hamamı, jet duş, macera duşu, sauna ve SPA-Wellness Center’da yenilerek kullanıma açılmış durumda.

Sıcacık bir kış tatili Pamukkale

Otelin havuzu da Pamukkale’nin şifalı sularını içinde barındırıyor. Bu nedenle ister welness bölümünden isterseniz de havuzdan faydalanabilirsiniz.

Haberin Devamı

Eşsiz bir coğrafyada bulunan Denizli ve özellikle Pamukkale bölgesinde son dönemde yapılan çalışmalar ile turizm canlılık kazanmış durumda. Bölge, antik dönemden bu yana sağlık turizmi için kullanılan termal suları, Hierapolis antik kenti gibi önemli tarihi ve kültürel özelliklere sahip.

Eşsiz travertenleri görmelisiniz

Bugün yüzbinlerce turistin uğrak yeri olan ve yer altı kaynak sularının içerdiği kalsiyum oksit’ten oluşmuş travertenler dünyanın 8 harikasından biri olarak kabul edilmiş. 50 kilometre öteden fark edilebilen travertenler 35-100 derece arasında değişen 17 sıcak su alanını barındırıyor. Pamuksu travertenleri ve şifalı suları ile doğal bir mucizeyi gözler önüne seren Pamukkale, günümüze kadar ulaşan birçok efsaneye de konu olmuş. Mitoloji’de tanrıçaların güzelleşmek için şifalı sularda yüzdüğüne inanılan Pamukkale “Tanrılar Diyarı” olarak anılmış.

"Hierapolis Antik kenti, Richmond Pamukkale Thermal’in 3 kilometre uzağındaki travertenlerle yan yana."

Haberin Devamı

Travertenlere 5 kilometre mesafede bulunan Karahayıt, tıpkı Pamukkale gibi sıcak su kaynaklarına sahip bir bölge ve 5 bin yıldır şifa dağıtıyor. Richmond Pamukkale Termal’in de faydalandığı bu sular kalp damar sertliği, yüksek tansiyon, romatizma, siyatik, deri ve sinir hastalıklarından bazılarına, limbo, uyuz, akne ve kaşıntı gibi hastalıklara iyi geliyor. Banyo yapılırsa genişleyen damarlar vasıtasıyla kan basıncını düşürerek kalbi rahatlattığı ve astım hastalıkları için de faydalı olduğu söyleniyor.

DİĞER YENİ YAZILAR