Tapınaklar şehri Bangkok

Bangkok’a gitme fikri başta korkutucu gelse de insanların yardımseverliği sayesinde şehri tek başınıza bile kolayca keşfedebilirsiniz.

Bangkok’a gitmeye karar verirken şehri kendi başıma keşfedebilir miyim endişesi taşıyordum. Ama otelime yerleştikten sonra rahatladım. Otelim şehrin merkezinde yer alıyordu. Resepsiyondan aldığım harita ve resepsiyon görevlisinin harita üzerindeki tarifleri ile her yeri elimle koymuş gibi kolayca buldum.

Bangkok’da başta ulaşım olmak üzere her şeyin çok uygun fiyatlı, insanların güleryüzlü ve yardımsever olduğunu hemen belirtmeliyim.

Tapınaklar şehri Bangkok

Bangkok’da gezip görülecek çok şey var ama benim özellikle birkaç önerim olacak. Yüzer market hayatınızda göreceğiniz en ilginç yerlerden biri. Şehre biraz mesafesi var ama gittiğinize kesinlikle değecek. Ayrıca yazımda listelediğim tapınakları mutlaka görmelisiniz çünkü onlar da eşsiz birer sanat eseri. Bangkok’da sadece meyve yiyerek bile yaşayabilirsiniz çünkü her yerde bir çok taze meyve satılıyor. Bangkok’ta neredeyse adım başı karşınıza çıkan tapınaklarda dua edebiliriniz. Günün her saati ciddi bir hareketlilik yaşanan Bangkok’da dışarıdan gelenler için karmaşa gibi görünen bir düzen hakim...

Haberin Devamı

Mutlaka nehir turu yapın

Chao Phraya nehri üzerinde yapacağınız bir gezi size Bangkok’un en önemli manzaralarını farklı bir atmosferde tatma imkânı tanıyacak. Bu fikir ilginizi çekiyorsa, bunu bir adım ileriye taşıyıp akşam yemeğinizi şehrin ışıkları arasında süzülerek yiyebilirsiniz.

Tayland yemekleri

Özellikle kurutulmuş değil taze bitki ve baharat kullanımıyla ünlü olan Tayland mutfağı Khanom Chin adı verilen pirinç makarnasından Tom Yam Kung adlı karides içeren çorbaya ve kızarmış böceklere kadar birçok ilginç örneği içinde barındırıyor. Bu yemekleri sokak satıcılarından lüks mekânlara kadar her ortamda deneyebilirsiniz.

Tapınaklar şehri Bangkok

Bangkok’ta bir gece...

Bangkok’un canlılığıyla ünlü gece hayatında her zevke uygun bir şey bulmak mümkün; en çılgın gösterilerden en zarif mekânlara, canlı müzikten gece alışverişine kadar ilginizi çeken gece aktivitesi her ne olursa olsun, burada bulmamanız çok zor.

Önemli tapınaklar

Grand Palas: Duvar resimlerine ilgi duyuyorsanız mutlaka görün.

Haberin Devamı

What Pho: 46 metre uzunluğunda ve 15 metre yüksekliğinde olan Budha heykeli görülmeye değer.

Chao Phraya nehri üzerindeki tekneler adeta birer yüzer market..

Tapınaklar şehri Bangkok

DİĞER YENİ YAZILAR