Şimdi kar tatili zamanı

Kış geç olsa da nihayet yüzünü gösterdi. Artık tam da kar tatili mevsimi. Yeni yıl öncesi Türkiye’de gidebileceğiniz kayak merkezlerine kısa bir yolculuk yapalım.

Sarıkamış‘ta kayak keyfi

Kayak yapmak isteyenlere harika bir alternatif sunan Sarıkamış Kayak Merkezindeki Çamkar Hotel, Kars Havaalanı‘na 45 km. mesafede bulunuyor. 1.500 m2 alana kurulu 55 odalı bir tesis. Tesiste 2 adet telesiyej bulunuyor. 3500, 3000, 2500, 2450 ve 1750 metre olmak üzere 5 adet pist mevcut. Rahatınız ve konforunuz için tüm detayların düşünüldüğü Çamkar Otel’de harika bir kar tatili yapabilirsiniz. Dünyanın en uzun kayak pistlerinden birine sahip olan Sarıkamış Kayak Merkezi Kars havaalanına 50 km. uzaklıkta. İstanbul’dan uçak ile yola çıktığınızda en geç 2 saat sonra ayaklarınıza kayaklarınızı geçirip dünyanın en güzel pistlerinden birinde kayağa başlayabilirsiniz.

Şimdi kar tatili zamanı

Kartalkaya Golden Key Chalet’de tatil

Doğa ve butik otelciliğin gözdelerinden Kartalkaya Golden Key Chalet, alanında uzman eğitmenler tarafından Türkiye’deki kış otelleri arasında ilk defa uygulanan snowkite ve yepyeni bir alternatif spor dalı olan snowshoering dersleri ile adrenalin tutkunlarına unutulmaz bir tatil imkanı sunuyor. Golden Key Chalet; terasında bulunan SPA merkezi sunduğu alternatif hizmetleriyle ruhunuzu da önemsiyor. Burada; isterseniz Japon masaj teknigˆi, “Shiatsu” ya da “Thai Yoga” masajı ile geriliminizi azaltıp bedeninizdeki enerji akışını hızlandırabilir, isterseniz “Monoi de Tahiti” masajı ile günlük endişelerden kurtulabilirsiniz.

Haberin Devamı

Şimdi kar tatili zamanı

Bolu’da bir kış ve kayak klasiği Grand Kartal Otel

Grand Kartal Otel; İstanbul’a 3, Ankara’ya 2 saat uzaklıktaki Kartalkaya’da bulunuyor. Mazhar Murtezaoğlu’nun kızı Emine Ergül ve damadı Halit Ergül tarafından işletilen Grand Kartal Otel’in artık oturmuş bir müşteri potansiyeli var ki bu, Emine Hanım ve Halit Bey’in sürekli otelde misafirlerle birebir ilgileniyor olmasının bir sonucu. Sıcak bir dağ oteli atmosferine sahip Grand Kartal Otel, gelen misafirlerin de içini ısıtıyor. Grand Kartal Otel, Türkiye’de kayak denince ilk akla gelen otellerden biri. Otelin en dikkat çekici özelliklerinden biri de yemekleri… Otelden ayrılan her misafirin aklının Grand Kartal’da kalmasına neden olan yemekler, Bolulu ustalar tarafından hazırlanıyor. Misafirlerin çok büyük bir bölümü; Grand Kartal Otel yemeklerinden, Türkiye’deki sayılı mutfaklardan biri olarak övgüyle bahsediyor. Uzun restoranın başından sonuna kadar kurulan açık büfesi, hem çeşit hem lezzet bakımından Türkiye’deki en iyi örneklerden biri. Dağda toplam 5 otel bulunmasına rağmen, 28 kilometrelik dağ yolunu her gün açan ve araçların rahatça çıkmasını sağlayan yine Kartal Otel ve Grand Kartal Otel oluyor.

Haberin Devamı

Şimdi kar tatili zamanı

Erciyes’te pistlere yakın otel Mirada
Mirada Del Lago Hotel, kayak turizmi için gelen misafirlerin yanı sıra bölgedeki tarihi yerleri tanımak için gelenler için de ideal bir otel. Tesis, kayak pistlerine 500 m mesafede ve pistlere ücretsiz servisi var. Kayak malzemeleri ve lift kullanımları ise ücretli. Göl kenarında bulunan tesiste, günübirlik misafirlerin ziyaretine açık mesire alanları bulunuyor. Mirada Del Lago Hotel, 105 oda ile hizmet veriyor.
Şimdi kar tatili zamanı

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR