Katalanların başkenti Barcelona

4 milyona yaklaşan nüfusu ile Barcelona Katalonya özerk bölgesinin de başkenti. Burada Antoni Gaudí ve eserlerini, flamenko danslarını, caddelerini, tapas restoranlarını keşfedin.

İspanya’nın en büyük kentlerinden biri Barcelona. Aynı zamanda Katalonya özerk bölgesinin de başkenti. Hava limanından çıkıp Barcelona’ya girince edindiğim izlenim; kentin tüm kalabalıklığında çok düzenli olduğuydu. Bir başından bakınca neredeyse sonunu görebildiğiniz cadde ve sokakları ile Barcelona ızgara planlı kent olarak anılıyor. Barcelona’da ulaşım da çok kolay. Kenti kuşatan metro ağı ve otobüsler ile sağlanan ulaşım taksileri neredeyse gereksiz hale getiriyor. Bütün bu düzenli yapılaşmaya rağmen Bercelona oldukça hareketli yaşayan bir kent.

Katalanların başkenti Barcelona

Ve bana Barcelona’nın bir rengi olup olmadığı sorulsa, kesinlikle kırmızı derdim. Akdeniz ruhunu taşıyan halkı hem geçmişte yaşadıkları, hem de doğaları gereği sıcak kanlı, hareketli ve sanata düşkün. Flamenko müziğinin burada gecelere kattığı renk de bu nedenle koyu bir kırmızı bence.


Katalanların başkenti Barcelona

Kentin tarihi de oldukça eski. 9. Yüzyıla kadar uzanıyor. Barcelona 9.yüzyılda Katalan bir asilzade aile tarafından kurulmuş. Yaşlı ama eğlenceli kenti mutlaka görün. Gecesi de gündüzü de ayrı güzel...

Haberin Devamı

Katalanların başkenti Barcelona

Miro Müzesi’ni görün

Katalan ressam, heykeltraş Miro’nun müzesine giriş 13 euro. Ressamın tablolarındaki renkli dünya sizi alıp götürecek. Müzedeki heykeller de en az tablolar kadar etkileyici. Mutlaka gidin.

Her yerde Gaudi var

Her kentin onu anlatan simgeleri vardır. Barcelona’nın da öyle. Geçmişle günümüzün yaşamını çok güzel harmanlamış bu kentte Gaudi’nin izleri büyük önem taşıyor. İşte Barcelona’de bir kaç gün geçirmek isteyen hemen herkesin görmesi gereken adresler.

Sagrada Familia Kilisesi

Kente gelen tüm turistlerin ilk uğrak yerlerinden biri de sanırım Sagrada Familia Kilisesi olmalı. 1882 yılında mimar Villar tarafından inşasına başlanmış. Daha sonra bir yıl içinde mimar Antoni Gaudi görevi almış. Ne yazık ki, kilisenin ön cephesini ve sadece sekiz kulesini inşa edebilmiş. Ve geçen yıllar içinde kilisenin inşaatı halen devam ediyor. Oldukça görkemli bir yapı olan bu kilise Gotik mimarinin önemli örneklerinden biri.

Katalanların başkenti Barcelona

La Rambla Caddesi

İstanbul'da İstiklal Caddesi neyse Barselona'da 2 km'ye yaklaşan uzunluğu ile La Rambla Caddesi de öyle. Kafeler, restoranlar, müzeler, alışveriş merkezleri, sokak müzisyenleri, sokak satıcıları ile çok hareketli bir cadde. Hatta bu hareket bayram günlerinde bile devam ediyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR