Selimiye'de Sardunya keyfi

Sardunya, Selimiye bölgesinde haklı bir şöhrete sahip. Bölgede Sardunya denildiğinde, akla önce lezzetli sofralar geliyor. Restorana dahil edilen otel bölümünün denize sıfır konumda olması da cabası...

Marmaris Hisarönü Körfezi’nde bulunan Selimiye, 20 yıl öncesine kadar küçük bir balıkçı köyüydü. Şimdi ise bahardan başlayarak tüm yaz boyunca canlı bir turizme sahip, ama geleneksel özelliklerini hala koruyor. Sardunya restoran ve motel de 20 seneyi aşkındır bölgede hizmet veriyor ve en tanınmış işletmelerden biri. Daima taze deniz ürünlerini bulabileceğiniz mekanın temiz ve sade odalarında konaklamak da ayrıca dinlendirici ve keyifli.

Selimiyede Sardunya keyfi

Sardunya, Selimiye bölgesinde haklı bir şöhret edinmiş. Bölgede Sardunya denildiğinde, akla önce lezzetli sofralar geliyor. Tabii ki restorana sonradan dahil edilen otel bölümü de denize sıfır konumda.

Plaj alanında yer alan geniş iskelesinde akşamları çok özel masalar kuruluyor Sardunya’nın. Kalamar, ahtapot ve çupra gibi sunulan deniz mahsülleri çok taze. İster deniz yolu ile gelin isterseniz de kara yolunu tercih edin, otele gelmeden rezervasyon yaptırmakta fayda var. Sardunya restoranda yiyebileceğim balıklar ve mezeleri de düşleyince yola çıkmak benim için kaçınılmaz oldu. Dalaman-Marmaris ve Selimiye ulaşımı yarım günümü aldı. Ama Sardunya restoranın yemyeşil bahçesine oturup, sadece denizin sesini dinlemek ve kokusunu duymak için buna değermiş diye düşündüm.

Haberin Devamı

Muhammet ve hoş sohbeti

Bugün bir çok tekne sahibinin ve balık meraklısı gurmenin değişmez uğrak yerlerinden biri olan Sardunya restoranın sahibi Muhammet karşıladı beni kapıda. Onunla 1992 yılında bir gezi yazısı yazmak için Selimiye’ye geldiğimde tanışmıştım. Aradan geçen zaman içinde her yıl tekneyle Sardunya restorana uğramış ve Muhammet’le sohbet ederek balık yemiştim. Bu süre içinde eskiden küçüçük bir köy olan Selimiye elbette değişti. Ama köy havasını koruyor. Değişmeyen şey Muhammet’in ve çalışanların güleryüzü, ayrıca sundukları balık ve mezelerin güzelliği oldu. Öte yandan, bu kadar tanınan bir yer haline gelmesine rağmen, Muhammet’in hala Sardunya’nın başka bir yere şubesini açmaya niyetlenmeyişi ve köyünün ürünlerini, bölgenin balıklarını sunma konusundaki ısrarı beni daima Muhammet’in Sardunya’sına çekiyor.

Haberin Devamı

Selimiyede Sardunya keyfi

Konaklamak da ayrıca güzel

Yaklaşık 10-12 yıl önce sadece restoran hizmeti vermenin yeterli olmayacağını fark eden Muhammet restoranının yanına küçük ama kendinizi içinde çok rahat hissedeceğiniz odalar yapmış. Yani Sardunya’da konaklamak da mümkün. Böylece yaz boyu genellikle deniz yolu ile yani tekneler ile gelenlerin dinlenebilmesi veya karayolu ile gelenlerin konaklayabilmesi sağlanmış. Odalarda klima, lcd tv, uydu ve veranda var. Ayrıca bahçe ve restoranda ücretsiz kablosuz internet servisi de bulunuyor. Odaların fiyatları da yemekler gibi makul düzeyde.

Selimiyede Sardunya keyfi

Deniz kıyısında ayaklarımızı denize sokarak yaptığımız kahvaltıda bahçeden toplanan yeşillikler, domatesler, Marmaris’in çam balı ve köy yumurtası ile yapılmış omlet benim favorilerim oldu. Bütün bunlar bulunduğum atmosfer ile birleşince kendime Sardunya’ya gelmekle ne büyük bir iyilik yaptığımı farkettim.

Akşam yemeğinde yediklerimi anlatmaya utanabilirim ama her şey o kadar güzeldi ki hepsinin tadına bakmaya çamıştım. Neler mi vardı? Radika, pazı, semizotu, deniz börülcesi, ahtapot salata, fava, patlıcan salata, ahtapot ızgara ve kalamar’ı tatdıktan sonra ana yemek olarak Laos ve Fangri yedik.

Haberin Devamı

Selimiyede Sardunya keyfi
Selimiyede Sardunya keyfi

DİĞER YENİ YAZILAR