Peynir, şarap ve doğa ile başbaşa zamanlar Borgoluce

Venedik tatil yapmak için bu kente gelen pek çok turiste yeterince eğlenceli ve romantik zamanlar sunan bir kent ancak son zamanlarda özellikle Avrupa’nın pek çok ülkesinde yaygınlaşan bir tatil seçeneği var ki, gerçekten bunu yaşanmaya eğer. Nasıl mı? Mesela büyük kentlerin karmaşasından uzakta bir çiftlik evinde yemyeşil çayırların üzerinde uzanarak ya da akşam üstleri şarabınızı yudumlarayak bir tatil yapabilirsiniz. İşte Susegana’da bulunan Borgoluce çiflik böyle bir tatil için ideal yeryerlerden biri. Peki Borgoluce’ya nasıl mı ulaşacaksınız? Çok basit. Venedik’ten trenle yaklaşık bir saat süren bir yolculuk sonunda varacağınız Montebelluna Tren İstasyonu’ndan Borgoluce yetkilileri sizi karşılayacak. Karayolunu tercih ederseniz, Venedik Treviso üzerinden Conegliano’ya doğru bir yolculukla aynı yere varacaksınız. Çiftlik evinin sahipleri Ninni, Giuliana, Caterina ve Maria Trinidad Collalto size bu muhteşem tatilin kapılarını açmış olacaklar. Mekanın yöneticisi Ludovico Giustiniani’de Borgoluce’de mutlu olmanız için elinden geleni yapacak. Bir çiftlik evinde altı kişi bir hafta boyunca konaklamanın bedeli ise 1000 euro’dan başlıyor. Mekana giriş yapmadan önce yiyeceklerinizi, çiftliğin kendi ürettiği etleri ve birbirinden güzel birçok çeşit peyniri çiftlik evinin kendi marketinden satın alıyorsunuz.

Haberin Devamı

Peynir, şarap ve doğa ile başbaşa zamanlar Borgoluce

BAĞLAR, ÇAYIRLAR VE ÇİFTLİK HAYATI

Susegana’da bulunan Borgoluce, 1300 hektarlık bir alana yayılmış bir yer. Çiftlik evindeki süt ürünleri, et ve salam kendi yapımları. Mekanın çalışanları ekmeklerini kendileri üretiyorlar. Ayrıca, dört çeşit peynirleri var. Bunlar manda sütünden yapılan mozzarella, caciotta, ricotta ve robiola. Borgoluce’da Lentiner ve Sfondo adı verilen iki değişik tip çiftlik evi var. 32 kişilik yatak kapasitesi bulunan Sfonder’de, haftalık pansiyon tarzı konaklama yapmak mümkün. Burada mutfakta yemek pişirilebiliyor. Bulaşık makinesi, çamaşır makinesi de mevcut. Lentiner’de ise çift kişilik 9 oda var. Kahvaltı dahil konaklama mümkün.

Peynir, şarap ve doğa ile başbaşa zamanlar Borgoluce

KÖPÜKLÜ ŞARAP

Buradaki basit ve yalınlık ilkesi sadece doğanın güzelliğinde değil, yemeklerde de geçerli. Collalto Şirketi’nin şarapla ilgili bölümünü temsil eden Borgoluce’de değişik proseccolar (köpüklü şarap) üretiliyor. Prosecconun üretildiği bölgenin özellikleri bu şaraba tadını veriyor. Alüvyonlu yamaçlar, güneş ışınlarının farklı dağılımı da proseccoda farklı lezzetler yaratıyor. Prosecco sadece Treviso tepelerinde üretiliyor.

Haberin Devamı

Peynir, şarap ve doğa ile başbaşa zamanlar Borgoluce

SUSEGANO ADINDA BİR KASABA

Susegano şirin bir kasaba. İtalyan’nın şarap üreticisi bölgelerinden biri ve kasabada pek çok şato, çiftlik evi bulunuyor. Aradan geçen yüzyıllara rağmen Susegano’da Cima da Conegliano olarak tanınan ressam Giovanni Battista Cima’nın pastoral tablolarını bugün de görmek mümkün.

DİĞER YENİ YAZILAR