İspanya’nın eğlence diyarı Sevilla!

Endülüs bölgesinin Cordoba ve Granada ile birlikte 3’lü sacayağından birini oluşturan Sevilla Katolik, Musevi ve İslam kültürünün değerleriyle yoğrulduğundan zengin bir mirasa sahip.

FLAMENKO DENEYİMİ

Sevilla’nın en önemli özelliklerinden biri de bu kentin bir eğlence merkezi olması. Çingene mahallesine giderseniz eğlencenin sokağa taşmış halini yaşayabilir ve fotoğraflayabilirsiniz. Hava kararınca insanların sokaklara dökülüp dans ettiğine tanık olacak ve izlemekten keyif alacaksınız.Akdeniz sularında yaratılmış en renkli mozaiklerden biri olan flamenkonun kökleri Akdeniz’in ötesine, bir yandan Hindistan’a diger yandan da Harun Reşitin sarayına kadar gider. Hindistan’dan göçen çingeneler Endülüs’te Arap mirasıyla buluşunca ortaya çok özgün bir müzik ve dans kompozisyonu çıkar. Arap mirasını buraya taşıyan da Emevi sarayından halifenin öfkesi yüzünden kaçan Ziryap’tır. Arapça fellah (köylü) ve mengü (göçer) sözcüklerinden türeyen flamenko, bugün hâlâ çağdaş gösteri sanatları arasındaki ayrıcalıklı yerini korumaktadır. Tablao adı verilen mekanlarda seyircisiyle buluşan flamenko, İspanya’da yaşayabileceğiniz en otantik ve heyecanlı deneyim olacaktır.

Endülüs’ün idari merkezi olan Sevilla, tarihindeki 2 önemli organizasyona çok şey borçlu. 1929 yılında düzenlenen Latin Amerika sergisi ve 1992 yılındaki expo 92. Bu önemli sergiler şehri imar açısından geliştirip refahını arttırmış. Günümüzde hala 1929 yılında yapılmış Güney Amerika ülke pavyonlarını gezmek mümkün.

Haberin Devamı

İspanya’nın eğlence diyarı Sevilla

NEREDE YEMELİ

Rio Grande: Quadalquivir nehri üzerinde deniz ürünleri ve paellası ile ünlü bu mekanda oturup altın kuleyi ve katedrali karşıdan seyretmeye doyum olmuyor.

El Giraldillo: Tapasları ile ünlü bu restoran katedralin hemen yanı başında.

Asador de Aranda: Merkezin biraz dışında olmasına karşın harika etleri özellikle kendi yetistirdikleri süt kuzularindan yaptıkları tandır sayesinde daima Sevillalilarin uğrak yeri olan bu mekan etseverlerin gözde mekanı.

GÖRMEDEN DÖNMEMENİZ GEREKEN YERLER

Plaza de Toros de la Maestranza: İspanya’nın en eski arenaları arasında sayılıyor.

Altın Kule: Yeni dünyanın tüm hazinelerinin gemilerden boşaltıldığı mekan.

Santa Cruz mahallesi: Alkazar ile katedral arasında bulunan bu mahalle eski Sevillanin kalbi.

Haberin Devamı

Katedral ve Giralda çan kulesi: Kolombun mezarini barındıran ünlü katedralin ayrıca minareden devşirme çan kulesi La Giralda kendisinden bile daha ünlü.

Alkazar Sarayı: 14.yydan beri Endülüsün kalbi olan Alkazar Granada daki Elhamradan sonra en büyük ikinci saray. Magrip ve Gotik üslubun öğelerini taşıyor.

Triana bölgesi: Ortaköy’ü andıran bu şirin mahalle eskiden flamenkonun kabesi imiş. Günümüzde flamenko ile ilgili çok şey kalmasa da canlı müzik yapılan barları ve salaş kafeleri ile gençler arasında hala çok revaçta.

Cartuja Adası‘nda, içinde omnimax sinema, eğlence parkı, roller coaster olan “Isla Magica”, alışveriş alanı, müzeler gibi seçenekler bulabilirsiniz.

Eski kent merkezini çevreleyen duvarların dışında daha düzenli bir planlamaya dayanan konut ve sanayi alanları uzanıyor. Kentin güney kesimindeki Maria Luisa Parkı güzel bir yeşil alan. Roma imparatoru Traianus’la Hadrianus’un doğum yeri olan Italica adlı büyük Roma kentinin yıkıntıları Sevilla’nın 8 km kadar kuzeybatısına bulunuyor. Kentin amfitiyatrosunun kalıntıları ise sizi fazlası ile etkileyecek.

Haberin Devamı

İspanya’nın eğlence diyarı Sevilla

Sevilla’ya gitmek için :

Setur Tel: 444 0 738 veya 0 (850) 210 0 738 www.setur.com.tr

DİĞER YENİ YAZILAR