Zamanı unutturan ada MEİS

Savaşta İtalyan askerlerinin gidip bir daha dönemedikleri ada Meis, tıpkı onlara olduğu gibi size de zamanı unutturuyor.

Zamanı unutturan ada MEİS

Meis adası ile tanışmam İtalyan yönetmen Gabriele Salvatores’in Akdeniz adlı filmi ile olmuştu. Filmde, bu küçük adaya çıkartma yapan askerler kısa süre sonra adanın yaşam biçimine fark etmeden uyup, geçen zaman içerisinde savaşı da unuturak uzun yıllar adada yaşıyordu. Ta ki fark edilip adadan alınana dek. Ancak bir tanesi ömrünün sonuna kadar adada aşık olduğu kadınla kalmayı yeğleyecekti... Filmin sonunda perdede geçen yazı çok etkileyici idi. “Kaçma şansı olanlara ithaf edilmiştir...” Meis’e gitmek zorunlu olmuştu benim için de. Artık ulaşım da çok kolay. Dalaman’a uçup oradan Kaş’a varmak 1,5 saat sürüyor.

Zamanı unutturan ada MEİS

Kaş ile Göz arası sadece 20 dakika

Kaş’tan her sabah kalkan feribotla adeta Üsküdar’dan Kabataş’a geçer gibi Meis’e ulaşıyorsunuz. Meis’e yaklaşırken renkli şirin evleri uzaktan gözünüzü almaya başlıyor. Meis’te Mavi Mağara mutlaka görülmesi gereken yerlerden. Mavi mağaraya bir tekne ile gitmek gerekiyor. Akdeniz’de gördüğüm en güzel mağara bu. Adayı kuş bakışı görmek ve sabah sporu yapmak istiyorsanız merkezin hemen arkasındaki tepeye çıkan merdivenlerin yolunu tutun. Bunun dışında adanın dar ve keyifli sokaklarında gezinti gezebilir, Kaş’tan Meis’e gelin giden Huriye ve güleryüzlü eşinin Meltemi adlı kafesinde denize karşı keyif yapabilirsiniz. Adadaki tüm restoranlar deniz kıyısında. Ben en çok Lazarakis ve Alexandria’nın mekanını ve yemeklerini sevdim. Hemen her türlü deniz ürününü bulabildiğiniz ve taze yediğiniz düşünülürse fiyatlarında makul olduğunu söylemek gerek. Mezelerin hemen hepsi fazlası ile leziz. Sabahları ise aynı mekanlarda denizin kıyısına bir sofra kurdurun benim gibi ve kahvaltı keyfini deniz kokusunu çekerek yapın.

Haberin Devamı

Yemeğinizi yerken limanın içinde gezen carettalar’ı izleyebilirsiniz. Herkes dostça davrandığı için rahatlıkla kıyıya yanaşıyorlar. Tamamen huzur ve sessizliğin hakim olduğu Meis’te dünyayı unutmak gerçekten çok kolay ve filmdeki İtalyan askerlerini sizde ada ziyaretinizden sonra çok iyi anlayacaksınız. Hatta eğer mümkünse gelmeden önce filmi mutlaka izlemenizi öneririm.

Haberin Devamı

Zamanı unutturan ada MEİS

DİĞER YENİ YAZILAR