Antik Kaunos manzaralı bir tatil!

Türkiye’nin tatil yöreleri arasında henüz çok bozulmamış adreslerden biri olan Dalyan; kanalları, sahilleri, çamur banyoları ve kral mezarları tarihi dokusu ile gezilip görülmesi gereken bir yer. Geçtiğimiz hafta yaz sıcakları basmadan gittim Dalyan’a...

Antik Kaunos manzaralı bir tatil

Bu hafta yaz sıcakları kendini hissettirmeye başladı... Ben de soluğu Dalyan’da aldım. Cem Ceminay başta olmak üzere pek çok dostum önermiş ama ben daha önce fırsat bulup gidememiştim. İyi ki gitmişim. Çünkü gerçekten çok kaliteli bir otelde kalmanın keyfini yaşadım. Ama asıl Dalyan Resort’un sahipleri Fulya Hanım ve Yücel Bey ile tanışmak hepsinden de özel ve değerli oldu benim için. Hani bazen birileri ile tanışırsınız ve sanki 40 yıldır tanıyormuş gibi yakın hissedersiniz ya, işte öyle oldu. Hayatıma iki güzel insan katıldı. Siz de gittiğinizde mutlaka tanışın ve sohbet edin. Onların samimiyeti ve konukseverliği sizi mutlu edecek ve onları tanıdığınız için siz de benim gibi hayatınızın zenginleştiğini hissedeceksiniz...

Ayrıca otelin, Dalyan’nın simgesi olmuş Likya Mezarları’nın tam karşısında yer alması, antik Kaunos Kenti’nin tepelerde görünen duvar kalıntıları ve hamamı, geçmişle bugünü aynı anda yaşatan gizemli bir atmosfer yakalamanıza neden oluyor. Dalyan Resort Spa’da Uzakdoğu’nun en eski öğretilerinden, Türk hamam kültürüne kadar geniş bir yelpazede birçok farklı spa ve masaj seçeneği arasından sizin için en uygununu seçerek kendinizi ödüllendirin!

Haberin Devamı

Antik Kaunos manzaralı bir tatil

Geçmişten bugüne alternatif tıbbın merkezi olan Dalyan’da, Kaunoslulardan miras kalan şifa geleneği sizi bekliyor. Dalyan ırmağı, antik Kaunos kenti ve Likya kral mezarları manzaralı muhteşem bir konumda yer alan Dalyan Resort, Dalyan kasabasında bulunuyor. Dalyan Resort, kalabalıktan kaçanlar için yeterince küçük ve lüks bir otelden bekleyeceğiniz tüm ihtiyaçlarınızı karşılayacak kadar büyük bir tesis. Ege Bölgesi’nin en güzel manzaralarından biri eşliğinde lüks bir ortamda yemek yiyip yüzebilirsiniz. Ayrıca Dalyan Resort’un servis teknesiyle plaja ulaşabiliyorsunuz.

Haberin Devamı

Antik Kaunos manzaralı bir tatil

İZTUZU’NU MUTLAKA GÖRÜN

Dalyan’da geçireceğiniz günler boyunca yapabilecekleriniz sadece bunlarla sınırlı değil elbette. Köyceğiz Gölü’nü denize bağlayan ve antik dönemde Calbis adı verilen fiyort tipi doğal kanalın kıyısında kurulu olan şirin bir tatil beldesi olan Dalyan’da kanallar boyunca tekne gezilerine mutlaka katılın. Bu teknelerle ünlü plaj İztuzu kumsalına ulaşabilirsiniz. İztuzu plajı Caretta Caretta kaplumbağalarının doğal yaşama ve üreme ortamı olduğundan burada hiçbir yapılaşmaya izin verilmiyor ve burası doğal haliyle kalıyor. Plaj Dalyan merkeze 13 km. uzaklıkta ve 5 km uzunluğunda Adı ilk defa 1986 yılında buraya bir tatil köyü yapılmak istenmesiyle duyuldu. İztuzu’ndan sonra Dalyan’ın en meşhur noktalarından bir tanesi olan çamur banyolarına gidilebilir. Bu banyoların pek çok derde iyi geldiği söyleniyor. Cilt sorunlarını giderip, en önemlisi ruhu gençleştiriyormuş. Dalyan merkezdeki çamur banyoları çok kalabalık olursa yakınlarındaki Sultaniye’de hem çamur banyosu, hem de kaplıca var. Ayrıca mantar gibi cilt hastalıklarına iyi gelen balıklara uğranıyor.

Haberin Devamı

Antik Kaunos manzaralı bir tatil

TEKNE TURLARI İLE KANAL GEZİSİ

Dalyan’da kanal kenarında tekneler sıralanıyor. Kaptanların hepsi çok küçük yaşlarda başlıyorlar bu işe. Doğal kanal onlar için gezilip görülecek bir yer olmaktan çok öteye anlam taşıyor. Adeta hayatın tamamını kaplıyor. Dolmuş usulü veya kiralayarak İstuzu sahili, antik Kaunos kenti ve kaya mezarlarıyla, çamur banyolarına gezi düzenliyorlar. Kanal Köyceğiz gölünden beslenerek denize akıyor.

CARETTA CARETTALAR’I KORUYUN

İztuzu kumsalının sakinleri. Boyları 1-1.5 metreyi, ağırlıkları 150 kiloyu bulan carettalar, kumsala çıkıp, arka ayaklarını kullanıp çukurlar açıyor ve en uygununa yumurtalarını bırakıp denize dönüyorlar. Günü dolup da yumurtadan çıkan yavrular içgüdüleriyle ay ışığını pusula alıp denize gidiyor. Yumurtlama zamanı, kumsalda dünyanın dört bir yanından gelen çevreciler kamp kuruyor. Yumurtalar koruma altına alınıyor. Yavruların sahile ulaşması için destek de olunuyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR