Doğanın içinde lüks tatil

Baharla birlikte yenilenen sadece doğa değil. Kış boyu yorulan ruhumuz ve bedenimizi dinlendirmek için doğanın içinde küçük kaçamaklar yapmaya ihtiyacımız var. Bu hafta size önereceğim tatil seçenekleri küçük bir hafta sonunda ruhunuza doping etkisi yaratacak.

Doğanın içinde lüks tatil

Balon turu ve safari yapın

Baharla birlikte, tarihi ve doğasıyla büyüleyen Kapadokya’ya küçük bir kaçamak yapmanın vakti de geldi. Kapadokya sadece olağanüstü doğal güzellikleriyle değil; balon turu, safari, trekking gibi alternatifleriyle de kısa ama güzel bir tatil seçeneği sunuyor. Özellikle hafta sonu tatilleri için muhteşem.

Doğanın içinde lüks tatil

Kapadokya’da Türkiye’nin ilk müze oteli “Museum Hotel”

Türkiye’nin ilk müze oteli Museum Hotel ise alışılmışın dışında konseptiyle farklı bir konaklama alternatifi arayanların tercihi diyebiliriz. İndigo Group altında faaliyet gösteren ve tüm odaları, restoran, lobi ve dış mekanları Nevşehir Müzesi’ne kayıtlı paha biçilmez antikalarla dekore edilen Museum Hotel; Göreme Vadisi, Aşk Vadisi, Güvercinlik Vadisi, Kızıl Vadi, Avanos ve Erciyes Dağı manzarasıyla büyülüyor. Museum Hotel misafirleri, vadi ve yakın bölge turlarının yanı sıra balon turu, at turu, sabah yürüyüşleri, sema gösterisi ve cross golf etkinliklerine de katılabiliyor .

Haberin Devamı

Doğanın içinde lüks tatil

Yeşil ile iç içe keyifli tatilin adresi NG Sapanca

Sapanca’da, geniş ve el değmemiş 90 bin metrekare alanda, binlerce ağacın yükseldiği bir ormanın kalbinde, NG Sapanca Wellness & Convention çok hoş bir tatil seçeneği. Oteldeki Spa Merkezi, yemyeşil doğası ve farklı lezzet alternatiflerine İstanbul’dan çıkınca sadece bir saat sonra ulaşabiliyorsunuz. Yani Spa merkezinde bedeninizi ve ruhunuzu rahatlatacak masajlar aldıktan sonra orman içi yürüyüşleri yapabilirsiniz.

Doğanın içinde lüks tatil

Meşe ormanı içinde Gazelle’de nefes alın

Gazelle Resort & Spa, İstanbul’a 2.5, Ankara’ya 1.5 saat uzaklıkta bulunan Bolu’nun Karacasu beldesinde 150 dönümlük bir meşe ormanının içerisinde. Doğanın ortasında yer alan otelin yapımında bir tane bile ağaç kesilmemekle birlikte projenin ortasındaki 300 yıllık meşe ağacı için proje 1 milyon dolara mal olarak tamamen değiştirilmiş.

Haberin Devamı

Doğanın içinde lüks tatil

Bolu Kartalkaya’ya 15 bin sarıçam ekip o alanı hatıra ormanına çeviren Mazhar Murtezaoğlu’nun kızı ve damadı da Gazelle’de doğaya duyarlılığı devam ettiriyorlar.Günümüzde şehirlerin büyümesiyle hepimiz doğadan gittikçe uzaklaşırken, bir ağaç için projesini değiştiren otel yönetimi tüm dikkatleri üzerine çekti. Spa konseptini doğayla birleştiren Gazelle Resort & Spa, doğaya duyarlılığı ve doğanın içindeki mimarisi ile harika bir seçenek.

Doğanın içinde lüks tatil

Organik bahçeye sebze ekip yiyebilirsiniz

Gazelle Resort & Spa Bolu’da orman içinde misafirlerine çok farklı bir deneyim olanağı sunuyor. Misafirler için ayrılan organik bahçeye istediğiniz sebzeyi ekebilir ve daha sonra kendi ektiğiniz sebzeleri afiyetle yiyebilirsiniz. Otelin içinde bulunduğu doğal yaşamı aynen yaşama şansını yakalayabilirsiniz diye düşünüyorum.

Doğanın içinde lüks tatil

Şile’deki eviniz Casa Lavanda

Doğayla baş başa, sakin, huzurlu, kaliteli ve yalın bir dinlence... İstanbul’dan yalnızca 45 dakikada ulaşılabilen, Şile’ye bağlı Ulupelit Köyü’ndeki Casa Lavanda Boutique Hotel, 18 bin metrekare yeşil alanı, en ince detayları düşünülmüş 13 odası ve uzman terapistlerce prestij Aromaterapi markası Darphin'in bakım ve masajlarının sunulduğu Casa Lavanda Darphin spa’sı ile hafta içi ve hafta sonları butik hizmet anlayışı ile ağırlıyor. Casa Lavanda Restaurant ise, Şef Emre Şen’in çok özel gurme mutfağı ile lezzet severler için çekim noktası konumunda bulunuyor. Otel konsepti gereği 12 yaşından küçük çocukları ise ağırlayamıyor.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR