Kapadokya’da kendinizi şımartın

Dünyanın sayılı coğrafyalarından birinin üzerinde yükseliyorsunuz, bir balonun içinde... Ayaklarınız yerden kesiliyor... Yeryüzü küçülüyor. Dünyaya gelmenin tadını çıkarıyorsunuz bir kez daha. İstanbul’dan uçağa bindikten 1.5 saat sonra doğa harikası Kapadokya’dasınız...

Haberin Devamı

Gözlerinizi kapatın ve sadece düşleyin. Güzel bir koku eşliğinde teninizin ve yavaş yavaş vücudunuzun, haftanın bütün yorgunluğundan arındığını hissedeceksiniz. Buharın buğusunu, sıcak suyu rahatlatıcı etkisini, müziğin dinginliğini ve masajın huzur veren dokunuşunu yaşayacaksınız. Sonra dünyanın sayılı coğraflarından birinin üzerinde yükseleceksiniz bir balonun içinde. Ayaklarınız yerden kesilecek. Önce 100, sonra 300 metre ve yetmeyecek, 700 metreye kadar yükselip bakacaksınız aşağılara. Yeryüzü küçücük kalacak. Boşlukta süzülüp, tekrar tekrar alçalıp yükseleceksiniz sanki bir çocuk oyunun içindeymişsiniz gibi. Dünyaya gelmiş olmanın tadını çıkartacaksınız orada. Anlattıklarım uzak bir düş gibi gelebilir. Ancak, yanılıyorsunuz. İstanbul’dan uçağa bindikten sonra sadece 1,5 saat içinde varıyorsunuz güzel atlar ülkesi Kapadokya ve orada Uçhisar’da bulunan CCR Hotel’e. Yani diyorum ki, binin Nevşehir uçağına bedeninizi ve ruhunuzu yıkayın, sarılın kendinize ve şımarın. Ve elbette giderken yanınıza en sevdiğinizi alın, paylaşın bu sürprizi onunla.

Kapadokya’da kendinizi şımartın

Tarih ve estetiğin uyumu

Göreme’den Uchisar’a uzanan yol üstünde Uchisar Kalesi’nin eteklerinde bulunan ve geceye renk katan ışıklandırmasıyla dikkat çeken Cappadocia Cave Resort -CCR Hotels & SPA’yı mutlaka görmüş olmalısınız.

İlk bakışta otelin mimarisini algılayamıyorsunuz. Aslında otel Uchisar beldesinin çok eski bir mahallesinde yer alıyor. Harabe halindeyken alınmış eski evlerin restore edilmesiyle oluşturulmuş otelin misafir odaları ve hizmet binaları mahalleye yayılmış durumda. CCR’da oda seçmek zor. Kapadokya mimarisi ögeleri taşıyan mağara odalar bulunduğu gibi size farklı manzaralar sunan ve her biri farklı dekore edilmiş birçok seçenek sunuyorlar.

Balon’la Kapadokya turu

Bölgenin coğrafyasını en keyifli izleme yolu her sabah yapılan balon turları. Kapadokya’yı birçok kez gezmiş biri olarak en keyifli gezinin balonla yapıldığını rahatlıkla söyleyebilirim. Akşam otel resepsiyonuna bilgi vermeniz sizin için balon organizasyonu yapılması için yeterli. Sabah 06:30 da otelden alınacak ve balon turu sonrasında 08:30 civarında tekrar otele bırakılacaksınız.

CCR’da kahvaltı

Otelde oldukça zengin seçenekler bulunan bir kahvaltı ile güne başlıyorsunuz ama eğer isterseniz, her sabah kahvaltı odanıza kadar ulaştırılıyor.

Leea spa güzellik merkezi

CCR&SPA’da her türlü etkinlik neredeyse size özel ‘’Şımartan terapiler’’ tadında. Altın terapisi, Havyar terapisi, Nar terapisi gibi isimler altında sunulan masajlarla vücudunuz gerçekten tüm yorgunluğundan arınıyor.

Padişah Restaurant’ta ziyafet

Padishah Restaurant Kapadokya’da Türk, İtalyan, Fransız ve Uzak Doğu lezzetlerinden yelpaze sunan zengin mutfağıyla adını duyuruyor. Uchisar kasabasının eteklerinde tüm manzarayı görebileceğiniz camekanlardan oluşmuş. Kaldığım sürece iki farklı yemek denedim.Pazı yaprağında Levrek ve Bernez Soslu Bonfile ustanın Fransız mutfağına hakimiyetini kanıtladı. Ama özellikle kırmızı et sevenlere bölgeye mahsus Nevşehir tavası ve testi kebabını öneririm.Bir de yine dünya mutfağından tatlıların yer aldığı mönüde yöresel bir tatlı olan cevizle doldurulmuş incir tatlısını, balkabağı katlarını mutlaka deneyin.Mutfak şefi Mikdat UstaUchisarlı ama genç yaşlarda Fransız tatil köylerinde uzun yıllar çalışmış ve memleketine döndüğünde İç Anadolu ile dünya mutfağını harika sentezlemiş.

Şarap mahzeni

Mahzenlerin şarapları dinlendirmek için işe yaradığını düşünürdüm.Oysa birbirine geçmeli mağara galerilerinden oluşuyor.Duvarlarında şarap tanrısının kabartmaları mekanın tam ortasındaki şömine ışığında sizi tarih sayfalarına taşıyor.

Ulaşım

◗ THY ile Nevşehir veya Kayseri’ye uçulabilir
◗ CCR Otel Nevşehir’e 7 km Tuzköy havalanı 40 km 20 dak.
◗ Kayseri CCR 78 km/ 50dak
◗ Konuklara balon servisi yapılıyor.
CCR Hotel :
Web:c18 www.ccr-hotels.com

DİĞER YENİ YAZILAR