Beyaz gecelerde fiyodlarda romantik bir gezi

Sıcak havalarda kısa bir soluk almak için en uygun tatil seçeneği bence fiyordlarda olmak. Gecelerin kısa gündüzlerinse uzun hatta upuzun olduğu kuzey yolculuğunu bir gemi ile yapmak oldukça romantik.



YAZ ayları boyunca dünyanın en uzun gün ve en kısa gecelerini yaşayan Norveç fiyordlarını gezmek, hele de bunu bir lüks bir geminin içinde yapmak fikrim hep olmuştu ama buna bir türlü zaman ayıramamıştım. Gemiye Amsterdam’dan bindik ve uzun bir gece yolculuğunun ardından sabaha karşı Stravanger limanına yanaştık. 12 katlı devasa gemimizin içinde bulunan 3 bin kişi gözünü bu limanda açtığında, dünyada bir cennet varsa oranın bu liman kenti olduğu konusunda neredeyse hem fikirdi. Gemi fiyorda girdiğinde yeşilin hemen her tonunu barındıran dik yamaçlar, neredeyse adım başı akan şelaler, sisler içinde ilerlediğimiz fiyordun kendisi gerçekten büyüleyiciydi. Gemideki yolculuk boyunca pek çok liman şehrine gittik. Aşağıda size onlardan bahsedeceğim ama gemideki yaşamdan da söz etmek istiyorum. Öncelikle gemide tüm gün boyunca hizmet veren ve aç kalmanıza asla izin vermeyen restoranlar bulunuyor. Gün boyunca güvertede güneşlenip vakit geçireceğiniz isterseniz spor yapabileceğiniz alanlar var. Tiyatro salonları, alışveriş için dükkanlar, barlar ve yalnız kalmak isterseniz kitap okuyabileceğiniz küçük özel salonlar, kafeler bulunuyor. Kısacası diyeceğim o ki, mutlaka böyle bir tatile siz de çıkın.

Pişman olmayacaksınız, hatta müdavimi olabilirsiniz diye düşünüyorum. Ve gemi ile seyahat ederken sabaha karşı limana girerken uyanamıyorsanız bile akşam gemi limandan ayrılırken güvertede olup bu anların keyfini çıkarın.

Küçük ama çekici ALESUND

- Çok ufak ama çok güzel bir yer. Merkeze 3 km uzakl›ktaki Atlantic Ocean Park, r›ht›mdan hareket edip 1 saat 15 dakika süren bot turu, Aksla - Kniven manzara noktas› (418 basamakla ç›k›l›yor) ve Flam’›n etraf›nda bulunan adalar gezilip görülmesi gereken yerler.

Uçurumlar diyarı GEIRANGER

- Unesaco Dünya Mirası alanı olan Geiranger, uçurumlarından şelaler akan inanılmaz güzellikte bir doğa harikası gemi bu kente yanaştığında bu şelaleri görebileceğiniz tekne turlarına çıkmalısınız.

Arkeoloji Müzesi

- 15 bin y›ll›k tarihin sergilendiği Arkeoloji Müzesi ilginç.

Lysefjord bölgesi

- Sabah 08:00’den itibaren Stavanger limandan buraya kalkan feribotlar var.

Haberin Devamı



Norveç’in petrol kenti STAVANGER

- Gecesi, özellikle rıhtımı hareketli. Harika restoranlar var. Stavanger tarihi, kültürel açıdan doyurucu bir kent. 23 tane müzesi bulunuyor. Norveç’in dördüncü büyük kenti olan Stavanger’de 300 bine yakın kişi yaşıyor. Burada 1100’lerde inşa edilen katedral de var.

Turistik köy FLAM

- Norveç fiyordlarının belki en ufak köylerinden biri ve bir o kadar da turistik.Yılda 500 bin kişinin ziyaret ettiği söyleniyor. Turlar ile geminin giremediği dar fiyordları gezebiliyorsunuz.Flam’dan trene binerek yakın yerlerdeki köyleri, şelalaleri görebilirsiniz.

Güller şehri MOLDE

- Diğer Norveç liman kentleri gibi harika manzaralara sahip Molde güller şehri olarak tanınıyor. Bu kentin sadece çiçekleri meşhur değil. Her yıl Temmuz ayı boyunca caz festivali düzenleniyor. Burada 2407 metrelik manzara noktasından etrafı izlemek keyifli.

500 kişilik kasaba OLDEN

- Küçük bir kasaba ve Norveç fiyord gezisinin en kuzey noktas›. Kasaban›n kendinden çok çevresinde gezilip görülecek yerler var. Liman›n hemen karşısındaki dükkanlardan özel hediyelik eşyalar alabilirsiniz. Olden’e yak›n Loen Gölü’de görülmeye değer bir yer.

Ve OSLO

- Burada gezilecek müzeler, caddeler, al›şveriş merkezleri yoğun. R›ht›m bölgesinde karides yemeklerini mutlaka tad›n. Oslo’da bir gün boyunca görebileceğiniz en önemli yerler arasında; Akershus Kalesi, katedral, Viking Gemi Müzesi ve al›şveriş merkezleri var.

DİĞER YENİ YAZILAR