Aşkın büyülü şehri

Venedik, Adriyatik denizi kıyısındaki ayrıcalıklı konumu ile olduğu kadar, tarih ve doğayı aşk ve romantizmle buluşturan şehirlerden biri.

Venedik gezmekle bitmeyecek bir şehir. Birçok bölgeden oluşuyor. Bunlardan en ünlüsü elbette 118 adanın bulunduğu Sestieri. Adalar arasında 170 kanal ve bu kanallar üzerinde de 400 köprü bulunuyor. Araç trafiğinin olmadığı, bir yerden bir yere gitmek için ancak kanallar ve köprüleri kullanabileceğiniz bir şehri yaşamak muhteşem bir deneyim.

3 bin 800 metre uzunluğundaki Büyük Kanal şehri ikiye bölüyor. Bizdeki ana caddelerin karşılığı diyebiliriz bu kanal için, şehrin asıl trafiği burada akıyor.

Venedik kanallar şehri ama size şehrin daracık sokaklarında kaybolmanızı öneriyorum, şehrin aşk ve tarih kokan ruhunu bu sokaklarda hissedeceksiniz. Venedik’e hangi yoldan gelirseniz gelin ilk durağınız San Marco Meydanı olacak. Meydanda San Marco Sarayı’nın karşısına geçip, etraftaki kalabalığa aldırmadan, kendinizi zamanın dışında hissetme olanağı tanıyan bu yapıya uzun uzun bakmanızı da öneririm. Sonrasında gezmek için o kadar çok seçeneğiniz olacak ki. San Marco Bazilikası, Dükler Sarayı ve Aziz Mark’ın Çan Kulesi gibi birçok tarihi yapı ile Correr Müzesi’ne öncelik verebilirsiniz. AVM’leri olmayan Venedik’in sokak pazarları dolaşmak da ayrı bir keyif.

Haberin Devamı

Sonbaharda şehir bir başka güzel

Venedik dendiğinde ilk akla gelenlerden biri Venedik Karnavalı, diğer adı ile Venedik Maske Festivali. Özellikle fotoğrafçılar için bulunmaz görsel fırsatlar sunan karnavalın başlangıcı 12. yüzyıla kadar gidiyor. San Marco Meydanı karnaval süresince etkinliklerin merkezi olma rolünü üstleniyor. Elbette bu etkinliklerin en ilgi çekeni her gün yapılan kostüm yarışması, Venedik sokaklarını bir görsel şölene dönüştürüyor. Size önerim Venedik’i karnaval zamanı dışında ziyaret etmeniz ve şehri doyasıya yaşamanız. Önümüzdeki sonbahar ayları bunun için en uygun zamanlar.

Romantizm zirvede...

Venedik kendine has özellikleri ile dünyanın en romantik, aşkı tüm hücrelerinizde hissedebileceğiniz bir şehir. Özellikle dar kanallarında sevgilinizle yapacağınız gondol turları yaşamınızın asla unutamayacağınız anları arasına girecektir. Benden tavsiye; sevgilinizle ayrıca San Marco Meydanı’nda bulunan Ristorante Antico Pignolo’nun eşsiz lezzetlerinin tadına bakın, derim. 1930’dan bugüne gelen ve birçok ünlünün yemek yediği restoranın 1500 etiketli seçme şaraplardan oluşan
bir kavı var.
La Fenice Tiyatrosu
Venedik’te yapılması gerekenlerden biri de La Fenice Tiyatrosu’nda bir etkinliğe katılarak hem sanatın hem de tiyatrodan taşan tarihin tadını çıkarmak. 1792’de inşa edilen bina, tarih boyunca birçok yangında hasar görüp yeniden yapılmış. Venedik’te birçok tarihi yapı benzer bir kadere sahip. Şehrin tarihe sahip çıkışına ise hayran olmamak mümkün değil.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR