Sorrento’dan Amalfi kıyılarına seyahatin keyfi

İtalya’nın güneyindeki Amalfi sahilinin en büyük kasabası Sorrento; dar sokakları, tarih kokan binaları ve limon bahçeleriyle tam bir masal diyarı.

İtalya’nın güneyinde, falez kayalıkları üzerine kurulmuş Amalfi sahilinin en büyük kasabası Sorrento, konumu itibari ile yakınında bulunan birçok farklı bölgeyi de gezme şansı sağlayan harika bir gezi noktası.

Ben Sorrento seyahatimi Napoli’den başlayıp Capri Adası’nda sonlan-dıracağım bir rota çizerek planladım. Sorrento’ya Napoli Havaalanı’ndan gidiliyor. Napoli’ye inmişken, Napoli’den başlayıp Pompeiantik kentinde tarihe daldım. Sonrasında falezler arasında kıvrılıp koruma altındaki yolu izleyerek Sorrento, Positano ve Amalfi’ye kadar ulaştım. Dönüşte ise Napoli limanından kalkan bir feribot ile kendimi ünlü Capri adasının dar ve şirin sokaklarına attım.

Lavlardan yeniden doğan Pompei

Napoli’den Sorrento’ya giderken, Pompei ve Vezüv yanardağlarını gezdim ama siz doğrudan Sorrento’ya gidip daha sonra Pompei’ye bir gün ayırabilirsiniz, çünkü Sorrento’dan Pompei’ye günübirlik geziler düzenleniyor.
Pompei kocaman antik bir şehir ve Vezüv yanardağına yaklaşık otuz dakikalık mesafede. Şehrin hazin bir hikayesi var: M.Ö. 79 yılında yanardağın püskürmesi ile Pompei şehri yok olmuş, lavlar altında kalmış. Kentin tekrar ortaya çıkışı ise 1748 yılına dayanıyor. Bir köylünün Pompei’de heykeller bulması üzerine bölgede kazı yapılmış ve eski şehir ortaya çıkartılmış.
Limon ve portakal bahçelerini mutlaka görün
Sorrentoyarım adasının merkezi ve en canlı yerlerinden biri PiazzaTasso Meydanı. Burada bulunan Corrale Sarayı ve 14. yüzyılda yapılan katedral görülmeye değer. Manzara mı istiyorsunuz; ViaCasareo’daki freskolarla süslü SedileDominova terasına gideceksiniz.
Gezebileceğiniz iki müze: Sorrento Peninsula Arkeoloji Müzesi ve Bottega DellaTersia Lignea Müzesi.
Doğa tutkunları Sorrento’nun limon ve portakal bahçelerini ziyaret etmekten hoşlanaca, mis kokularla büyüleneceklerdir. Ayrıca Sorrento ile bütünleşen bir şey daha var: Limoncello. Limoncelloların tadına bakmadan Sorrento’dan ayrılmayın.
Ünlü simaların mekanı Capri
Capri, minicik bir ada ama sosyetenin gözde mekânı, dolayısıyla pahalı bir coğrafya. Lüks bir tatil yapmayı düşünmüyorsanız, tüm adayı keyifle gezmek için bir gün yeterli. Capri adasını gezmek için yürüyüş dışındaki seçenek füniküler. Capri’yi ünlü kayaları Faraglioni’yi görmeden terk etmeyin.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR