Venedik’te karnaval zamanı

Maskelerin resmi geçidi olan Venedik Karnavalı Şubat’ın ilk iki haftası boyunca sürecek.

Kuzey İtalya’nın doğusunda, Adriyatik denizi kıyılarında, 118 adanın üzerinde kurulması ile zaten en baştan biricikliğini ve dünyanın en gözde şehirlerinden biri oluşunu kabul ettirmiş Venedik, üzerine ne söylense ne yazılsa gidip görmeden, yaşamadan asla tam olarak anlatılamayacak bir şehir. Bu yıl Şubat ayının ilk iki haftası boyunca sürecek Venedik Karnavalı’nı (Maske Festivali) fırsat bilip Venedik’e gitmenizi tavsiye ederim.

Görsel şölen

Özellikle fotoğrafçılar için bulunmaz görsel fırsatlar sunan Venedik Maske Festivali’nin öyküsü ilginç. Başlangıcı 12’nci yüzyıla kadar gidiyor. İlk başta Pagan kültüründe bahar kutlamaları kapsamında maskeler kullanılmaya başlanmış. Sonrasında maske kullanımı ile ilgili birçok hikâye var. Bunlardan birine göre Venedik, 1600’lü yıllardan itibaren çılgın partilerin, karnavalların en büyük mekânı olmuş. Eğlence merkezi olması, o dönemde Venedik’i Avrupa’nın cazibe merkezlerinden biri haline getirmiş. Eğlenceye düşkün şehirde, fahişelik mesleği de cazip bir hale gelince, köprülerde müşteri arayan kadınlar, yerel halk tarafından tanınmamak için birbirine benzeyen ve hafif bir tebessüm taşıyan yaldızlı maskeler takmaya başlamışlar. Bu dönemde maske, Venedik’in ve fahişeliğin sembolü haline gelmiş. Şehrin ileri gelenleri, maskelerin sayısını fark edince maskeyi ve fahişeliği yasaklamış. Sonrasında farklı dönemlerde maskeler yine kullanılmış, bugün ise Venedik’in sembolü durumunda ve en popüler turistik objelerden biri.

Venedik’in merkezi diyebileceğimiz San Marco Meydanı bu dönemde etkinliklerin ve yarışmaların da merkezi olma rolünü üstleniyor.

Venedik’te karnaval zamanı

Kanallar ve meydanlar şehri

Venedik, gezmekle bitmeyecek bir şehir. Hem karnavala katılacak hem de şehri gezecekseniz, bireysel gitmenizi ve şehre daha uzun süre vakit ayırmanızı tavsiye ederim. Şehir birçok bölgeden oluşuyor. Bunlardan en ünlüsü 118 adanın bulunduğu Sestieri.
Adalar arasında 170 kanal ve 400 köprü bulunuyor. Araç trafiğinin olmadığı, bir yerden bir yere gitmek için ancak kanallar ve köprüleri kullanabileceğiniz bir şehri yaşamak muhteşem bir deneyim. Tarihe ve sanata meraklı gezginler için tarihi yapılar ve müzeler cenneti. AVM’leri olmayan Venedik’in her yerinde sokak pazarlarına rastlayabilirsiniz.

La Fenice Tiyatrosu

Venedik’te yapılması gerekenlerden biri de La Fenice Tiyatrosu’nda bir etkinliğe katılarak hem sanatın hem de tiyatrodan taşan tarihin tadını çıkarmak. 1792’de inşa edilen bina, tarih boyunca birçok yangında yok olacak kadar hasar görüp yeniden yapılmış. Venedik’te birçok tarihi yapı benzer bir kadere sahip.
Şehrin tarihe sahip çıkışına ise hayran olmamak mümkün değil.
Bavulunuzda bulunsun
Geniş iç hacmi ve ergonomik tasarımı sayesinde seyahat etme özgürlüğü sunan
Mammut sırt çantası.
Yüksek teknolojili tasarımı ile sıcak bir kış geçirmek isteyenlerin tercihi Mammut kaz tüyü montu.

Haberin Devamı
DİĞER YENİ YAZILAR