Melekler şehri Bangkok

Tayland’ın başkenti Bangkok, ihtişamı ile büyülerken yoksulluğu ile de şaşırtıyor. Karşınıza sürekli sürprizler çıkaran bir şehrin caddelerinde sokaklarında dolaşmak heyecan veriyor.

Farklı ve özgün kültürler, insanlar da doğa kadar ilgimi çekiyor, bu tür coğrafyalara gittiğimde farklı bir dünya tanımanın zenginliğini içimde hissediyorum. Uzakdoğu denildiğinde akla ilk gelen kentlerden biri olan Tayland’ın başkenti Bangkok işte o şehirlerden biri. Aynı zamanda Tayland’ın en büyük ve kalabalık şehri. Bir yanı kaos, bir yanı huzur. Bir yanı ihtişamı ile büyülüyor, bir yanı yoksulluğu ile şaşırtıyor, hüzünlendiriyor. Karşınıza sürekli sürprizler çıkaran bir şehrin caddelerinde sokaklarında dolaşmak heyecan veriyor.

Melekler şehri Bangkok

Modern alışverişin Asya’daki merkezi

Bangkok’ta en ünlü yerlerden biri Siyam Meydanı, modern alışverişin merkezi olarak kabul ediliyor. Zaten Güneydoğu Asya’nın en büyük alışveriş merkezi olan Mah Boon Klong da burada yer alıyor. Dolayısıyla kentteki gençler, turistler, alışveriş yapmayı sevenler bu meydanı mutlaka ziyaret ediyor.

Haberin Devamı

Teknelerde yüzen market

Bangkok’ta muhakkak ama muhakkak gitmeniz gereken bir yer var: Yüzen Market ya da Yüzen Çarşı. Şehir merkezine 100 km kadar uzakta Nakhon Pathom şehri yakınlarında bulunuyor ama gittiğinize değecek. Özgünlüğünü pazar yerinin kanallar etrafına sıralanmış olmasından alıyor. Her şey teknelerde satılıyor, yiyecekten hediyelik eşyaya her şey var.

400’den fazla tapınak var

Şehirde 400’den fazla tapınak bulunuyor. Görmenizi tavsiye edeceklerim şunlar:

Grand Pala: Duvar resimlerine ilgi duyuyorsanız mutlaka görün.

What Pho: 46 metre uzunluğunda ve 15 metrelik Budha heykeli görülmeye değer.

What Arun: Yüksek ve dik basamaklı bu tapınak size eşsiz bir Bangkok manzarası da sunacak.

Sokak restoranları çok lezzetli

Bangkok’ta en çok dikkatinizi çekecek şeylerden biri sokak restoranları. Tay mutfağı dünya çapında oldukça beğenilen ve genel önyargının aksine bizim damak tadımıza uyacak bir mutfak. Özellikle kurutulmuş değil taze bitki ve baharat kullanımıyla ünlü olan bu mutfak Khanom Chin adı verilen pirinç makarnasından Tom Yam Kung adlı karides içeren çorbaya ve kızarmış böceklere kadar birçok ilginç örneği içinde barındırıyor.

Haberin Devamı

Çao Phraya Nehri

Bangkok’un içinden geçen Çao Phraya Nehri’nde ve nehre açılan birçok kanalda, taşımacılığın dışında turistik geziler de düzenleniyor. Chao Phraya üzerinde yapacağınız bir gezi size Bangkok’un en önemli manzaralarını farklı bir atmosferde tatma imkânı tanıyacak.

Melekler şehri Bangkok

DİĞER YENİ YAZILAR