Bodrum’a Bodrum’u yaşamak için gelin

Yaşadığınız şehri ve kendinizi evde bırakın, Bodrum’a Bodrum’u yaşamak için gelin. Bodrum merkezdeki Akkan Otel hem eğlenmek hem de dinlenmek için doğru adres.

On beş yirmi yıl önce Bodrum denildiğinde akla lacivert ve yeşilin birbirine karıştığı koylar gelirdi. Bodrum’da hem sakin, hem de şehre inip bir iki kadeh atıp keyif yapabileceğiniz bir tatil seçeneği vardı. Şimdi ise ne yazık ki, Bodrum ve yazdan söz edildiğinde insanın aklına ilk gelen aşırı kalabalık oluyor. Ama sorun bence kalabalık değil, tatile gelen insanların Bodrum’a, geride bıraktıkları şehrin stresleri ile gelmeleri. Halbuki Bodrum’a tüm bunları geride bırakıp, koylarından taşan mavinin ruhuna karışmak, Bodrum’un kendisini yaşamak için gelseler Bodrum herkes için daha yaşanılır olacak. Benim gibi; Bodrum’a Bodrum’u yaşamak için gelmeyi planlıyorsanız, etkinliklere zahmetsiz şekilde katılmak istiyorsanız, memnun kalacağınıza inandığım bir önerim olacak: Bodrum’un merkezine yürüme mesafesinde olan Akkan Beach Hotel. Bu seçimimde memnun kaldığım için deneyimlerimi paylaşmak istiyorum.

Haberin Devamı

Bodrum’a Bodrum’u yaşamak için gelin

Aile işletmesi mantığından uzaklaşmamışlar

İşimin bir parçası olarak Ruanda’ya çok sık gidiyorum. Başkent Kigali’de ise konuklarımla birlikte kalmaktan memnun olduğumuz Aberdeen Boutique Hotel’in işletmecisi olan Ramazan Bey’in kendisi ve amcaları tarafından Bodrum’da da işletilen bir oteller zinciri olduğunu öğrendiğimde, önceki tecrübelerime de dayanarak hiç şüphe etmeden burada kalmaya karar verdim. “Aile işletmesi” mantığından uzaklaşmadan, her yıl yeni atılımlar gerçekleştiren Akkanlar, bu yıl misafirlerine Bodrum marinada, Bodrum barlar sokağında ve Paşa tarlası mevkiinde yer alan, üç farklı konaklama imkânı sunuyor. Diğer iki seçenek olan Akkan Marina ve Akkan Luxury yerine ben bu sefer, hemen önünde kendi plajı da bulunan Akkan Beach Hotel’de kalmayı tercih ettim.

Web: www.akkanhotels.com Telefon: 0 (252) 313 3233

Bodrum’a Bodrum’u yaşamak için gelin

Gezip eğlenmek, yüzüp dinlenmek isteyenlere

Bodrum, hem gezip eğlenmek hem de yüzüp dinlenmek isteyenlere yıllar boyunca fazlasıyla tatminkâr cevaplar verebilen, gerçekten ayrıcalıklı bir yer. Elbette bunda, tarih boyunca devraldığı kültürel ve sosyal mirasın da payı yadsınamaz. Bodrum’un bu iki ayrı yüzünü de tanımak; bunları bir arada yaşamak isteyenler için Akkan Beach Hotel, güzel bir konuma sahip: Akşamın sessizliğini hiçbir gürültünün bozmadığı, Bodrum Kalesi manzarasını izleyerek yemeğinizi yiyebileceğiniz gibi, otelden birkaç dakika uzaklıktaki Bodrum’un merkezindeki hareketli hayatın akışına da dahil olabilirsiniz. Aynı zamanda merkeze ya da marinaya bu kadar yakınken tertemiz denizin tadını çıkarabilir; yürüyerek sokakları keşfedebilir, müzeleri gezebilirsiniz. Sunduğu olanaklarla Akkan Beach Hotel de Bodrum’un bu ruhunu yakalamayı başarıyor bence.

Haberin Devamı

Ve Akkanlar’ın mutfağı...

Otelin açık büfe olarak sunulan kahvaltıları, tatmin edici ve oldukça zengin. Günün her öğününde ev yapımı çorba bulunması, özellikle de çocuklu aileleri oldukça memnun ediyor. Öğlen ve akşamları ise taze olarak hazırlanmış sulu yemekler, ızgaralar, Ege yeşillikleriyle hazırlanan salatalar, zeytinyağlılar ve mezelerle hem Akdeniz hem de Türk mutfağından örnekler sunuyor. Yılların tecrübesiyle Çimen Akkan zeytinyağlıları kendi elleriyle yaparken Haşmet Akkan özel tarifleriyle kırmızı et pişirmeyi kimselere bırakmıyor; ama Şenol Şef de mezeleriyle balık sofrası konusunda oldukça marifetli.

Haberin Devamı

Gümüşlük için öneri

Bodrum’un tüm ilçeleri, tüm koyları birbirinden güzel. Ama son yıllarda Gümüşlük beni en çok kendine çeken yerlerden biri. Gümüşlük’e adım atar atmaz bu beldeye has atmosferi hemen hissediyorsunuz. Gittiğim mekanlarda genelde başarılı kadın işletmecilerle karşılaşmak beni hem memnun etti hem de gururlandırdı. Kadın işletmecilerin farkı hemen kendini hissettiriyor. Size birkaç önerim var:

- Muhteşem kahvaltıları, leziz menüsü ve rengarenk mekânı ile beğeninizi kazanacağını düşündüğüm, sizi köpeği Emmave harika kedileri ile karşılayan Nermin Sungur’un Hayat Kafe’si.

- Günün her saati denize sıfır şık masaları ile sizi konuk etmeye hazır Hülya Özbudak’ın Leleg restoranı.

Haberin Devamı

Bavulunuzda bulunsun

Dinamik renk birliktelikleriyle göz kamaştıran, plajların vazgeçilmezi Arena flip-flop.

Çocukların hassas cildini güneşin zararlı etkilerinden koruyan ve Sportive mağazalarında satışa sunulan Arena UV korumalı çocuk mayosu.

Yazın enerjisini yansıtan renkleriile dikkat çeken ve toparlayıcı etkisiyle kadınları fit bir görünüme kavuşturan Arena Bodylift mayo.

Sportive mağazalarında satışa sunulan, keyifli renklerinin yanı sıra hızlı kuruma teknolojisiyle de erkeklerin tercihi Arena mayo şort.

DİĞER YENİ YAZILAR