Bir Ortaçağ kentinde çağdaş bir tatil için Dubrovnik

Hırvatistan’ın güneyinde bulunan Dubrovnik, Adriyatik sahilinde, deniz, doğa ve tarihi güzelliğini, bugün ile buluşturan çağdaş bir kent.

Adriyatik denizinde bir tatil geçirmeye ne dersiniz? Deniz, tarih ve doğanın yanı sıra, konfor, medeniyet ve kalite arıyorsanız Dubrovnik tatiliniz için size önerebileceğim en keyifli ve en özel kentlerden biri.

Bir Ortaçağ kentinde çağdaş bir tatil için Dubrovnik

Hırvatistan’ın güneyinde bulunan Dubrovnik, Adriyatik sahilinde, deniz, doğa ve tarihi güzelliğini, bugün ile buluşturan bir kent. Dubrovnik, Ortaçağa ait tarihsel eserleri ile ünlü kentlerden biri. Bir dönem Osmanlı İmparatorluğu’nun hakimiyetinde kalmış. Tarih boyunca birçok savaş geçirmiş, ancak 1991’deki bu bağımsızlık savaşı sırasında kentin tarihi dokusu da çok hasar görmüş. UNESCO’nun koruması altında olan kent, öyle iyi bir restorasyondan geçmiş ki, tarihi kent neredeyse yeniden kurulmuş. Turizm açısında başarısının nedeni sadece bu değil. Konuk ettiği turistlere gösterdiği güler yüz, konfor, hemen her gün karşılaşacağınız birbirinden ilginç ve keyifli etkinlikler de bu başarı da etkili.

Haberin Devamı

"Turistik bir kent olması nedeni ile Dubrovnik çok ucuz bir yer değil."

Dubrovnik’in dört ana bölgeden oluştuğunu söyleyebilirim. Limanın olduğu bölge Gruz, Lapad ve Babin Kuk, otellerin yoğun olarak bulunduğu bölgeler. Dubrovnik’i tanımak isteyenler için en önemli bölge Stari Grad diye bilinen eski şehir. Sırpçada “Stari” eski, “Grad” şehir demekmiş. İki kilometreyi bulan surlarla çevrili Stari Grad’a dört ünlü kapıdan giriş yapılıyor: Pile, Ploce, Peskarija ve Ponta. Ücret ödeyerek, Dubrovnik’e karakteristik görünümünü veren bu surlar üzerinde gezebiliyorsunuz. Surları gezmenizi kesinlikle tavsiye ederim çünkü buradan muhteşem manzaralarıyla hem Dubrovnik kıyılarını hem de surların içindeki eski kenti izleyebiliyorsunuz. Dubrovnik, deniz ürünleri açısında başarılı bir sofra sunuyor. Alışverişleri sevenler için ideal. Konaklama açısından, eski kente yakın pansiyonlar ve üç yıldızlı oteller de kalmak için gayet uygun, oldukça ideal hizmet veriyorlar.

Haberin Devamı

Bir Ortaçağ kentinde çağdaş bir tatil için Dubrovnik

Bavulunuzda bulunsun

Toparlayıcı etki yaratan formu ve dinamik renk birlikte-likleriyle dikkat çeken Arena mayo.

Sırt çantasıyla seyahat etmeyi seven özgür ruhlar için tasarımıyla öne çıkan Mammut sırt çantası.

Kendine has tarzı, ergonomik yapısı ve kaydırmaz tabanıyla konforlu yürüyüş garantisi veren Arena flip-flop.

Adriyatik denizinde masmavi suların tadını çıkartmak isteyenler için benzersiz bir görüş sunan Arena yüzücü gözlüğü.

DİĞER YENİ YAZILAR