Binlerce yıllık tarihin gölgesinde Assos

Behramkale olarak da bilinen Assos, Anadolu’nun en eski ve iyi korunmuş antik kentlerinden birine ev sahipliği yapıyor.

Çanakkale’nin güneybatısında yer alan Ayvacık’a bağlı; gizli kalmış cennetlerden biri Assos. Kaotik şehirlerden gelecekseniz alışık olmadığınız bir deneyim, hafızalarınızdan çıkmayacak bir sakinlik ve “huzur” denilince aklınıza düşecek bir Ege masalı, Assos. Peşin peşin söyleyeyim, bu huzurlu atmosfere kendinizi fazla kaptırıp rehavete kapılırsanız bölgenin tarihî güzelliklerine haksızlık edersiniz. Çünkü Behramkale olarak da bilinen Assos, Anadolu’nun en eski ve iyi korunmuş antik kentlerinden birine ev sahipliği yapıyor...

Binlerce yıllık tarihin gölgesinde Assos

Aristotales’in ayak izinden

Tarihi, Tunç Çağı‘na kadar uzanan Assos’un dünya çapındaki önemi, hiç şüphesiz ki ünlü filozof Aristotales’le daha da artmış. M.Ö. 347 yılında Assos’a gelen ve burada üç yıl kalacak olan Aristotales, Hermias’ın dostu, danışmanı ve damadı olmasının dışında, buraya bir de felsefe okulu kurar. Sırtını Kaz Dağları‘na dayamış; Midilli’ye yüzünü dönmüş Assos filozoflara ilham olduğu gibi, size de aradığınız ilhamı verebilir...

Haberin Devamı

Gelmişken mutlaka bunları yapın...

- Adatepe köyü ve Zeus Altarı‘na mutlaka gidin. Hayran kalacağınız, harita netliğinde Edremit Körfezi manzarası, Tarihçi Herodot’a göre Zeus’un Troya Savaşı‘nı izlediği yermiş aynı zamanda.

- Adatepe Zeytinyağı Müzesi’ni mutlaka ziyaret edin. Eskiden zeytinyağı üretiminin nasıl yapıldığını öğrenmek dışında, buradan zeytinyağı da satın alabilirsiniz.

- Assos Antik Kenti’ni mutlaka gezin. Çevresi 3 bin 200 metre surlarla çevrili kent, en tepesinde yer alan Athena Tapınağı ve manzarası görülmeye değer.

- Midilli adasına karşı güneşi batırın.

Bavulunuzda bulunsun

Arena’nın bodylift teknolojisiyle tasarlanan, vücudu forma sokarak maksimum rahatlık garantisi veren mayosu.

Organik pamuğun verdiği konforu yenilikçi tasarımlarıyla buluşturan Mammut tshirt.

Güneşin sıcak enerjisini üzerinde taşımak isteyen erkekler için Arena’nın hızlı kuruma teknolojisine sahip deniz şortu.

Haberin Devamı

Tüm ihtiyaçlarını bir sırt çantasına sığdırmak isteyenler için Mammut’un yüksek dolum imkanı sunan ergonomik sırt çantası.

Düşlerin gerçeğe dönüştüğü yer Eren Konukevi

Buralara yolu düşen herkesin “belki, birgün...” diye ertelediği düşlerin benzeriymiş onlarınki de. Bir farkla: Sinem - Altuğ Özsoydaş çifti, hayatın, kurdukları düşleri ertelemeye yetecek kadar uzun olmadığının bilinciyle, düşlerini gerçekleştirmek için yerleşmişler buraya. Aynı zamanda nice düşün kurulduğu, sessiz, sakin bir yer olan Eren Konukevi’ni de işletmeye başlamışlar. Özsoydaşlar, buraya gelen herkesi, evlerine gelen bir misafir gibi ihtimamla ağırlıyor. Şüphesiz bu konuda Altuğ Bey’in maarifetlerinin yanı sıra Sinem Hanım’ın organik beslenme konusundaki titizliğinin de payı büyük. Böyle olunca da binlerce yıllık Ege mutfağı, her öğün layığıyla masanızdaki yerini alıyor. Her daim mutfağından enfes kokuların geldiği bir taş ev ve misafirlerin konaklaması için ayrılmış müstakil dört ayrı yapıdan oluşan Eren Konukevi’nin enfes Midilli manzarasına eşlik eden belli belirsiz bir ince ezgi, gün batımının kızıllığıyla birleşince sizi Antik çağlarda geçen masalsı bir yolculuğa çıkartıyor. Gitme vakti geldiğindeyse kalbiniz Ege’de; düşleriniz Eren Konukevi’nde kalıyor.

Haberin Devamı

Nerede kalınır?

Web: www.erenkonukevi.com

Tel: +90 286 723 40 46

DİĞER YENİ YAZILAR