Türkiye’nin ilk gök koşusu

Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Türkiye’nin ilk gök koşu organizasyonu olan “Mammut Tahtalı Run to Sky” Çıralı’da tamamlandı.

Antalya’nın Kemer ilçesine bağlı ve Teke Yarımadası’nda bulunan Olimpos, kıyı şeridince uzanan yemyeşil bir alana sahip “Beydağları Millî Parkı“ içinde yer alıyor. Dört mevsimi de kendine fazlasıyla yakıştıran Olimpos’a bu sefer İsviçre menşeili bir outdoor giyim markası olan Mammut ve Mammut’un Türkiye distribütörü Sportive’in davetiyle gittim. Davetin maksadıysa gerçekten Türkiye adına gurur verici bir etkinlikti. Bu yıl üçüncüsü düzenlenen ve Türkiye’nin ilk gök koşu organizasyonu olan “Mammut Tahtalı Run to Sky” 19 - 21 Mayıs arası Çıralı’da tamamlandı. “Skyrunning” olarak bilinen gök koşu, 2 bin metre ve üstünde irtifaya; ortalama yüzde 30 eğime sahip bir parkurda koşulan ve her geçen gün uluslararası anlamda popülerlik kazanan bir arazi koşusu. Arazinin sahip olduğu irtifa ve eğim nedeniyle de yol veya asfalt koşusundan ayrılan gök koşu farklı bir kondisyon gerektiriyor.

Türkiye’nin ilk gök koşusu

2 bin 365 metre yüzde 30 eğim

On farklı ülkeden 402 sporcunun katılımıyla gerçekleşen Tahtalı Run to Sky Organizasyon Komite Başkanı Polat Dede’den Türkiye’yi de bu federasyonun bünyesine dâhil etmeye ve dünya yarışlarının bir ayağının da Türkiye’de yapılmasını sağlamaya çalıştıklarını öğreniyorum. Tahtalı Run to Sky, bu yıl ayrıca önemli iki yarışmacıyı da konuk etti. Dünyadaki en zor koşu organizasyonlarında başarılara imza atan Csaba Nemeth ve İldiko Welmesher’in Türkiye’ye gelmesi, yarışmanın dünyaya duyurulması açısından çok önemliydi.

Haberin Devamı

Avrupa’nın en zorlu parkuru

Mammut Tahtalı Run to Sky’da her biri, birbirinden farklı zorluk, irtifa ve eğime sahip beş ayrı parkur bulunuyor. Bunlardan 6 km’lik mesafeyle en kısası “Tahtalı VK” için zaman sınırlaması 2 saatken bu yıl ilk defa koşulan ve Avrupa’nın en zorlu ultra parkurlarından biri olan “Tahtalı Ultra Sky” tam 88,90 km ve yarışın ise süre sınırlaması 21 saat. Bu yarışı 1’inci tamamlayan sporcuya ödül olarak İsviçre’de düzenlenen Eiger Ultra Trail’e katılma hakkı verildi. Parkurlar arasında en dikkat çekeni ise yine bu yıl ilk defa koşulan “Chimera Run” etabıydı. Seneye düzenlenecek olan bu beş farklı yarıştan Tahtalı VK’ye isteyen herkes katılabiliyorken diğer dört yarış için lisansa sahip olmak gerekiyor, ilgilenenlere duyurulur.

Haberin Devamı

Nerede kalınır?

Web: www.olymposlodge.com.tr

Tel: +90 242 825 71 71

Bavulunuzda bulunsun

Konfor peşinde olanların vazgeçilmezi, fonksiyonelliği ön plana çıkaran Mammut tshirt.

Yorgunluk ve burkulmayı önleyen özel patentli tabanı sayesinde açık havada uzun süre keyifli ve rahat vakit geçirmek isteyenler için Mammut sneaker.

Outdoor sporları tutkunlarına, yenilikçi ve teknolojik tasarımlar sunan Mammut’un rahatlığıyla dikkat çeken pantolonu.

Farklı renk seçenekleriyle hava değişimlerine karşı koruma garantisi veren Mammut sweatshirt.

DİĞER YENİ YAZILAR