Orta Çağ’dan kalma bir aşk: Venedik

Kanalları, gondolları, müzeleri ve festivalleriyle Venedik, her yıl 20 milyon turist ağırlıyor ve dört mevsim gidebileceğiniz bir iklime sahip.

Başka türlüsü mümkün olmuyor. Venedik denilince akıllara evvela aşk geliyor, bir daha da gitmiyor. Bu şehrin kanallarından köprülerine, sokaklarından meydanlarına ve onları çevreleyen tüm yapılarına kadar sinmiş bu aşk. Şehirde her şey, zamanın dışında bir lirizme sahip. Önce doğa cömert davranmış bu şehre, iki nehir arasına yüzlerce ada ve bir lagün sıkıştırmış. Ardından Arap ve Bizans etkilerinin karışımıyla doğan Venedik tarzı Gotik mimari üslup, adeta süslemiş tüm şehri. Yüzyıllar boyunca gören herkesi kendine hayran bırakan; her dönem sanata ve aşka ilham olan bu eşsiz şehri, mutlaka görmenizi tavsiye ediyorum.

Geç olmadan gidin…

1987 yılında, UNESCO tarafından Dünya Kültür Mirası ilan edilen Venedik ve lagün, bugün önemle korunmakta. . Araştırmalar, küresel ısınmanın bu hızla sürmesi sonucunda, Venedik’in büyük bölümünün birkaç on yıl içinde yok olacağı yönünde. “Geç olmadan…” bile diyemiyorum… İlk fırsatta rotanızı Venedik’e çevirin.

Ne zaman, nasıl gitmeli?

Venedik, dört mevsim de gidebileceğiniz iklime sahip şehirlerden biri. Şehrin etkinlik takvimine göz atıp ya kalabalık ama eğlenceli ya da nispeten daha sakin ve romantik bir seyahat planı yapabilirsiniz. Bu etkinliklerden en önemlisi, tarihi yüzyıllar öncesine dayanan Venedik Karnavalı‘dır. Şubat ayında düzenlenen bu karnavalı izlemek ve fotoğraflamak içinse şehre, dünyanın dört bir yanından binlerce insan geliyor. Bunun dışında dünyanın en eski bienali, Venedik Bienali’nin bir parçası olan ve 1932 yılından beri genellikle Ağustos sonunda gerçekleşen Venedik Uluslararası Film Festivali; Nisan’da düzenlenen San Marco Festivali; Eylül’de Venedik Opera Festivali; Mayıs’ta müzik ve tiyatro oyunlarıyla kutlanan, geleneksel el sanatlarının da sergilendiği Del Vino Soave Bianco Soave Orta Çağ Festivali Venedik’te düzenlenen etkinliklerden birkaçı.

Haberin Devamı

Venedik’in harikaları

409 köprüyle 117 ada ve 177 kanalın birbirine bağlanmasından oluşan Venedik’in kendisi bile yeterince çarpıcıyken bunlara bir de mimari şaheserlerin eklenmesi, gerçekten fazlasıyla nefes kesici. Dünyanın en güzel meydanlarından biri olarak kabul edilen ve Venedik’in en önemli yapılarıyla çevrelenmiş San Marco Meydanı şehre gelenlerin ilk durağı. Meydan’ın çevresinde, adeta bir dantel gibi işlenmiş ve meydana da adını veren, San Marco Bazilikası ve filmlere de konu olan atları görülmeye değer.

Haberin Devamı

Bavulunuzda bulunsun

Su ve rüzgar geçirmeyen yapısıyla dört mevsim kullanıma uygun Mammut sweatshirt.

İtalya’nın romantik şehri Venedik sokaklarında kaybolmak isteyenler için Mammut sneaker.

Hafifliğinin yanı sıra mükemmel ısı korumasıyla da dikkat çeken Mammut mont.

Akdeniz’in enerjisine atıfta bulunan canlı renkleriyle seyahatlerin vazgeçilmezi olan Mammut sırt çantası.

DİĞER YENİ YAZILAR