Şimdi Balkanlar vakti… Karadağ

Adriyatik sahillerindeki Karadağ, milli parkları, buzul gölleri, plajları ve tarihiyle Balkanların en popüler turistlik destinasyonu.

Şubat ayının sonlarına geldiğimiz, bahara gebe şu günler, özellikle de gezginler için seyahat planı yapmak ve kısa süreliğine de olsa uzaklaşmak adına harika bir fırsat. Özellikle bu mevsimde, keyfi daha bir başka çıkacak yerlerden biri de kardeş topraklar, Balkanlar. Coğrafi bu özelliklerinin yanı sıra Balkan Yarımadası bugün, kiminin tamamından kiminin ise bir kısmından oluşan ve toplam 12 ülkenin sınırları içerisinde bulunan kültürel bir bölge.

Şimdi Balkanlar vakti… Karadağ

Bu bölgedeki görmekten keyif alacağınızı düşündüğüm yerlerden biri de Montenegro, yani bildiğimiz ismiyle Karadağ.

Karadağ‘ı keşfedin

Karadağ, Balkan ülkeleri arasında turizm açısından da en popüler yerlerden biri. Podgorica, 2. Dünya Savaşı’nda Almanlar tarafından, ağır tahribata uğratılmış. Şehrin en eski bölgesi olan Stara Varos; Petrovic Sarayı ve müzesi, Podgorica’da görülmesi gereken tarihî yerler arasında. İşkodra Gölü ve çevresindeki ulusal park ise şehrindeki doğal güzelliklerinden en önemlisi.

Gizli cennet Zabljak

Zabljak, Karadağ’ın dağ ve doğa sporları merkezidir. Küçük bir dağ kasabasını andıran şehrin dağ evleri, tabiatı, buzul gölleri, nehirleri ve kanyonuyla Zabljak mutlaka görmenizi tavsiye edeceğim bir yer. Durmitor’da “Gorske Oci”, Dağın Gözleri anlamına gelen, 18 buzul gölü var. Bunlardan en ünlüsü ise Kara Göl. Tüm güzellikleriyle Zabljak, hayran kalacağınız bir yer.

Haberin Devamı

Tarihi Kotor

Karadağ’ın en popüler turistik merkezlerinden biri olan Kotor ve çevresi, pek de büyük olmamasına karşın, günü birlik bir gezinin kesinlikle yetmeyeceği; içinde en az birkaç gününüzü geçirmek isteyeceğiniz bir yer. Doğal güzelliklerle tarihin iç içe geçtiği kent, UNESCO tarafından da Doğal ve Kültürel Dünya Mirası ilan edilmiş.

DİĞER YENİ YAZILAR