Asya’nın en gelişmiş ülkesi Singapur

Dünyanın en ayrıcalıklı tatillerinden birini gerçekleştirmek istiyorsanız, seçebileceğiniz en doğru rotalardan biri de Malay Yarımadası'nın güney ucunda yer alan Singapur.

Asya’nın en gelişmiş ülkesi Singapur

Sahip olduğu benzersiz kültürel özellikleri nedeniyle Asya’nın her köşesi, gezginler için sıra dışı bir seyahat, unutulmayacak bir macera ve kıyaslama yapılamayacak bir deneyim anlamına geliyor. Singapur, Asya’nın en gelişmiş, refah seviyesi en yüksek, en güvenli ve en çevre dostu ülkesidir. Bu uluslararası otoritelerce de tasdiklenmiş araştırmalara dayanır. Bu araştırmalardan en önemlisi, ülkemizde de tartışmalara konu olan ve listenin sonlarında yer aldığımız PISA. Dünya çapında, özellikle de öğrencilerin bilim ve matematik alanındaki seviyelerini ölçen PISA’nın açıkladığı rapora göre, listenin en başında yer alan ülkenin Singapur olması ise kanaatimce, ülkenin bu gelişmişlik düzeyini yeterince açıklıyor.

Asya’nın en gelişmiş ülkesi Singapur

Tropik bir rüya

Singapur, sahip olduğu tropikal iklim özelliklerine bağlı olarak belirgin mevsimsel farklılıkları bulunmayan bir ülke. Bu nedenle yılın her ayı ülkeyi ziyaret etmek mümkünse de Singapur seyahati için aşırı nemin ve yağmurların olumsuz etkisini de gözetmek gerekir. Bunun için en uygun zamanlardan biri de şubat.

Haberin Devamı

İstanbul’dan Singapur’a, defalarca dünyanın en iyi havalimanı seçilen Singapur Changi Havalimanı’na, farklı hava yolu şirketleri tarafından, haftada 10 farklı uçuşla aktarmasız ulaşılıyor. 12 saate yakın süren bir uçuşun ardından varılan havalimanı ise gerçekten anlatılmaya değer. İçinde şelalesi, binlerce kelebeğin bulunduğu kelebek bahçesinin yanı sıra orkide, bambu, ayçiçeği gibi tasarım bahçeleri olan, ücretsiz internet hizmeti sunan, sinema, oyun salonu, havuz gibi imkânlarıyla aldığı övgüleri hak eden bir havalimanı.

Singapur’da görülecek, gezilecek yerlerin dışında, yapılacak da pek çok aktivite bulunuyor. İşte bunlardan birkaçı:

Marina Körfezi: Singapur denilince akla ilk gelen, modern yapıların ve gökdelenlerin bulunduğu Marina Körfezi, adanın güney kısmında bulunuyor. Bu devasa yapıların arasında kendinizi devler ülkesindeki Gulliver gibi hissetmeniz işten bile değil.

Haberin Devamı

Singapore Flyer: Singapur’un sembollerinden olan Singapore Flyer, 165 metrelik yüksekliğiyle dünyanın en büyük dönme dolaplarından biri. 28 kabinden oluşan dönme dolapta bulunduğunuz kabinin tepe noktasına ulaşması yaklaşık 15 dakika sürüyor.

Kültür çeşitliliği: Singapur’da tapınak ve ibadethaneler de görülesi renklilikte. Özellikle bir Hindu tapınağı olan Sri Mariamman, Singapur’daki en büyük Budist tapınağı olan Kong Meng San PhorKark Manastırı, yine Singapur’un en büyük katedrali olan St. Andrew’s Katedrali ve Sultan Mescidi bunlar arasında en dikkat çekici olanları.

Sayılarla Singapur

- Yaklaşık 720 km’lik yüzölçümüyle Singapur, İstanbul’un yarısından da küçük bir ülkedir.

- Monako ve Vatikan’la birlikte, dünyadaki bağımsız üç şehir devletinden biridir.

- Kendisi de bir ada olan Singapur’un kendine bağlı 60’tan fazla ada ve adacığı bulunmaktadır.

- Singapur’da yüksekliği 140 metreyi geçen 60’tan fazla gökdelen bulunuyor.

Haberin Devamı

- 5,5 milyonluk nüfusa sahip ülkenin yaklaşık %75’ini Çinlilerden oluşmaktadır.

- Singapur’da, aralarında İngilizcenin de bulunduğu 4 resmi dil konuşuluyor ve hemen herkes için İngilizce, ikincil dil olarak kullanılıyor.

DİĞER YENİ YAZILAR