Kartalkaya’da kar tatili

Nisan ayına kadar sürecek kayak sezonu başladı. İstanbul ve Ankara’ya yakınlığı ile öne çıkan Kartalkaya’da, pistleri ve konaklama imkânlarını değerlendireceğim...

Soğukların iyice hissedilmesi ve kar yağışlarının başlamasıyla aralık ayından nisana kadar sürecek olan kayak sezonu da açıldı. Ülkemizde kayak turizmi ve kış tatili yapmayı planlayanlar içinse kayak merkezlerinde ve merkezlerin çevresindeki tesislerde son hazırlıklar tamamlandı. Bu kayak merkezleri arasından, ben bu hafta sizler için Kartalkaya’yı değerlendireceğim. Kartalkaya’ya Ankara ve İstanbul’dan ulaşım çok kolay. İstanbul’dan yaklaşık 3 - 3,5 saatte varılan Kartalkaya’da iki farklı kayak pisti bulunuyor. 1. bölgede yer alan Kartal ve 2. bölgedeki Dorukkaya. Bunlardan ilki olan Kartal’da, farklı zorluk derecelerinde ve toplam uzunluğu 20 km olan, 12 pistin yanı sıra 11 tane de lift, hizmet veriyor. Aynı zamanda Türkiye’nin ve hatta Balkanların en büyük “snowpark”ı burada yer alıyor.

Kartalkaya’da kar tatili

Bavulunuzda bulunsun

HEAD’in çığır açan Graphene teknolojisi ile dünyanın en güçlü ve hafif materyalinin kullanıldığı, mükemmel yol tutuşu sağlayan kayak.

HEAD’in alanındaki uzmanlığıyla detaylarındaki konforu buluşturarak kusursuz bir kayak deneyimi vadeden bot.

Haberin Devamı

Güncel ihtiyaçlar doğrultusunda kayak ve doğa yürüyüşlerine sıcak çözümler getiren Mammut bant.

Sıcak, samimi ve stil sahibi bir görünüm için fonksiyonel bir alternatif sunan Mammut’un şişme montu.

Golden Key

Kar tatili ve kış sporları yapmak isteyenler için oldukça konforlu bir konaklama imkânı sunan Golden Key, Kartalkaya’nın olduğu kadar, Türkiye’nin de en lüks kayak otellerinden biri. Otel, “en iyi beton prefabrik yapı” ödülüne de sahip. Şık ve çağdaş mimarisinin yanı sıra otelin, misafirlerine sunduğu imkânların ve hizmetin kalitesi de oldukça yüksek. Otelde kalarak ister Kartal’daki isterseniz de Dorukkaya’daki pistleri ücretsiz kullanabilir; bu pistlere ise shuttle ile istediğiniz zaman ulaşabilirsiniz.

Tel: 0 374 234 5059

www.kartalkaya.com.tr

Kartal Otel

1978 yılında, Orman Mühendisi Mazhar Murtezaoğlu tarafından açılan Kartal Otel, aynı zamanda bölgenin ilk ve en köklü oteli. Kartal Otel ise bölgenin en revaçta olan otellerinden biri; özellikle de otelden çıkar çıkmaz 1. bölgede bulunan pistlerin başlaması, büyük bir avantaj. Tam pansiyon hizmet veren Kartal Otel’in açık büfe sunulan yemekleri de oldukça çeşitli ve lezzetli.

Haberin Devamı

Tel: 0 374 234 5005

www.kartalkaya.com.tr

Dorukkaya Ski & Mountain Resort

Dorukkaya, Kaya zincir otellerinden bir diğeri. Konumu itibarıyla otelin 2. bölgede bulunan pistlerin üzerinde yer alması kayak tutkunları için avantaj sağlıyor. Bu yıl hizmete giren Snow Tubing Park’ın yanı sıra bazı pistlerinde adrenalin seviyesi artırılmış.

Tel: 0 374 234 5026

www.kayahotels.com

Kaya Palazzo Ski

Kartalkaya’nın en yeni ve harika bir mimariyle dekorasyona sahip oteli Kaya Palazzo, 2011 yılında hizmet vermeye başlamış. Bu tarihten itibaren de pek çok ödüle layık görülmenin haklı gururunu ve sorumluluğunu taşıyor. 2. bölgede bulunan pistlerin otelin hemen önünden başlaması ise konuklara büyük bir kolaylık sağlıyor. “Kids Snow Tubing Park”da ise çocukların kocaman şişme botlarla kayarken eğlenceleri görülmeye değer. Ana restoranın yanı sıra Swiss Fondue Restoran’ın ortamı ve İsviçre mutfağının başarılı örneklerini sunuyor.

Haberin Devamı

Tel: 0 374 234 5100

www.kayahotels.com

Grand Kartal Otel

Yine Mazhar Murtezaoğlu tarafından bölgeye kazandırılan ve 1998 yılında hizmet vermeye başlayan Grand Kartal Otel, iyi bir hizmet kalitesine sahip. Otelin kapısından başlayan kayak pisti, otel misafirleri tarafından ücretsiz kullanılabilmekte. Odaların dağ ve pisti gören manzarası ise gerçekten güzel. Tam pansiyon hizmet veren Grand Kartal Otel’de, ana yemeklerin yanı sıra sunulan ikramların ve 5 çayındaki atıştırmalıkların da lezzetli olduğunu belirtmeliyim. Otel liftlerin kapalı olduğu günlerde ise isteyen konuklarını, bir diğer işletmeleri olan Gazelle Resort&Spa’da ağırlıyor.

Tel: 0 374 234 5050

www.gazellehotels.com

DİĞER YENİ YAZILAR