Avrupa’nın zirvesine yolculuk

Avrupa’nın enfes manzaralı en yüksek noktaları İsviçre Alpleri’nde yer alıyor. Farklı zorluk derecelerine sahip pistlerde adrenalinin sınırlarını zorlayın.

Kış kapıya dayandı. Ben de bu hafta, daha soğuk bir yere gitme fırsatı yakalamışken kaçırmadım ve Mammut Türkiye temsil¡cisi Sportive’in İsviçre Alpleri’ne düzenlediği geziye katıldım. Hatta gezide, Avrupa’nın en yüksek noktasına gittik. “Top of the Europe” adlı noktaya Eiger Dağı’nın içinden geçen bir tünelle ulaşılıyor. Bu nokta aynı zamanda Avrupa’nın en yüksek tren istasyonu unvanına sahip; çünkü 1912 yılında yapılan bu demir yolunun tepe noktası 3400 metrenin de üzerinde.

Avrupa’nın zirvesine yolculuk

Eiger Dağı dimdik karşımızda dururken küçük bir tırmanma ve yürüyüş denemesi yaparak bunun ne kadar zor bir spor olduğuna bizzat tanıklık ettik.

Uzun zamandır hem şehirde hem de arazide Mammut ürünleri kullanmama rağmen markanın İsviçre’de bu kadar yaygın olacağını pek de hayal edememişim. Zürih’te ve dağda, neredeyse herkes Mammut ürünleri kullanıyordu. Dağda zor koşullar altında yaptığım yürüyüş ve kısa tırmanma denemesinde ise Mammut’un kış şartları testini başarı ile geçtiğini söyleyebilirim. Ve en önemlisi de bu ürünler sayesinde ne terledim ne de üşüdüm; kış sporlarıyla ilgilenenler iyi bilir ki vücut ısısını korumak oldukça önemlidir. Bu başarının nedenini merak edip Sportive’den geziye katılan Burak Bey’e sorduğumda ise yanıt çok açıktı.

Haberin Devamı

Küçük bir aile şirketi olarak 1862’de kurulan Mammut işe önce ip üreterek başlamış, şimdi ise giyim konusunda geldiği nokta inanılmaz etkileyici. Mammut, sadece dağda değil şehirde de rahatlıkla kullanabileceğiniz tasarımlarıyla hem şık hem de işlevsel, birçok giysi ve ayakkabı tasarlıyor. 38 mağazası ile Mammut ürünlerinin Türkiye’deki satış temsilcisi olan Sportive ise çeşitli spor dallarına, önemli destekler sunan bir firma. Merak eden ve ilgilenenlerin Sportive’in internet sayfasını ziyaret etmesini öneririm. Düzenledikleri “Mammut Tahtalı Run to Sky” adlı yarışmanın kayıtları da başladı.

İsviçre Alpleri’nde kayak deneyimi

Geçen hafta bulunduğum ve zorluk derecesi başlangıçtan en ileri seviyeye kadar pek çok piste sahip Jungfrau bölgesi enfes bir doğaya sahip. Alpler’in en büyük ve en uzun buzulu olan Aletsch, Eiger Kuzey Duvarı, 3571 metre yükseklikte bulunan Sphinx gözlemevi, görülmeye değer yerlerden bazıları. Jungfrau’daki kayak pistlerine ulaşım, bölgenin hemen aşağısında, iki gölün ortasında yer alan Interlaken kasabasından kalkan ve harika bir manzaraya sahip tren yolculuğuyla sağlanıyor. Jungfrau’da üç ana pist bulunuyor. Bunlardan ilki Mürren - Schilthorn; ikincisi Grindelwald - First ve sonuncusu da Kleine Scheidegg - Mannlichen. Kleine Scheidegg’den sağ tarafında kalan Grindelwald bölgesine ise kesintisiz bir saat kayarak varmak, unutulmaz bir deneyim. Zaman zaman dağ evlerinin, bazen de su kanallarının üzerinden geçen parkur, orta seviyedekiler için uygun.

Haberin Devamı

Kayıtlar başladı, acele edin!

Türkiye’nin ilk gök koşusu organizasyonu olan “Mammut Tahtalı Run to Sky”ın 2017 kayıtları başladı. 19 - 21 Mayıs 2017’de Çıralı’da gerçekleştirilecek ve 5 farklı etabın olduğu organizasyona, Türkiye’den ve dünyanın çeşitli yerlerinden 1500 adrenalin tutkununun katılması bekleniyor. (www.tahtaliruntosky.com)

Haberin Devamı

Yarışmanın ilk etabı olan Run to Sky koşusu, Çıralı sahilden başlayıp sırasıyla Yanartaş, Ulupınar, Beycik boyunca sürüp Tahtalı Dağı zirvesinde sona erecek. Tahtalı VK etabı, Tahtalı Dağı’nın kuzeydoğusunda bulunan Yaylakuzdere’de, 1100 m civarından başlayıp dağın zirvesinde sona erecek. Chimera Run etabı, 10 km’lik parkuruyla Çıral’yı dolaşacak. 85 km’lik parkuruyla ilk kez koşulacak olan Tahtalı Ultra Sky etabı ise 5000 m irtifasıyla Türkiye’deki en zor ultra parkur özelliğine sahip. Yarışmanın son etabı, Berg Sky’da 55 km koşulacak, yarış 3750 m irtifada bitecek.

Bavulunuzda bulunsun

Kalite ve rahatlığı bir arada sunan Mammut eldiven.

Burkulma ve yorulmayı önleyen tabanı sayesinde dağ tırmanışlarına, yürüyüşlere eşlik eden Mammut bot

Sıcacık kış günlerinde ısıtacak Mammut Polar

Mammut mont, mükemmel ısı korumasıyla sizi kurtaracak...

DİĞER YENİ YAZILAR