Kaş’ta yaz bitmemiş!

Kaş’ta yaz bitmemiş

Kış aylarında Kaş bir başka güzel... Akdeniz hepimize nispet yaparcasına hâlâ sıcacık ve Kasım’da denize girmek adeta bir hediye gibi...

İyiden iyiye kışa hazırlandığımız şu günlerde, Akdeniz hepimize nispet yaparcasına hâlâ sıcacık; hâlâ pırıl pırıl ve hâlâ yüzülebilir ılık sulara sahip. Kaş, her ne kadar Antalya’nın bir ilçesi olsa da konumu itibarıyla, Antalya Havaalanı’ndan ziyade Dalaman Havaalanı’na daha yakın. Havaalanından sonra kara yolunun yaklaşık 2,5 saat süren bir yolculuğun ardından varılabilen Kaş’ın ulaşımındaki görece bu zorluk ise bence ilçenin dokusunun bozulmadan korumasındaki en büyük etken. Zaten varır varmaz da dikkatinizi çeken, buranın kitle turizmi için sezonluk parlatılan, ardından da bir sonraki yaza kadar kaderine terk edilen yerlerden olmadığı; aksine doğayla, denizle iç içe bir yaşamın dört mevsim südüğü oluyor.

Kaş’ta yaz bitmemiş

Doria Hotel &Yacht Club yılın 12 ayı açık 10 odalı sofistike bir otel.

Kaş’ta yaşanacak bir rüya: Doria Otel

Kaş’ın merkezinden çok da uzaklaşmadan, denizin tadını çıkartabileceğiniz belli başlı alternatifler bulunsa da ben bu konuda size, Akdeniz bölgesinde ve hatta sanıyorum ki tüm Türkiye’de başka bir örneğine rastlayamayacağınız, farklı bir öneri sunacağım: Doria Hotel & Yacht Club. Otelin en eşsiz özelliği ise odaların denize sıfır olması ve her odanın kendine ait iskelesinden denize girilebilmesi. Ben böylesine önemli bir konforu, yalnızca çıktığım mavi yolculuklarda yaşayabiliyorken Doria, bu yönüyle, bana Akdeniz’in en güzel koylarından birine demirlemiş, oldukça lüks bir yatta kalma hissini yaşattı.

Haberin Devamı

Günü nasıl geçirmeli?

-Doria Otel’de Kaş’ın merkezine yürüme mesafesi uzaklıkta olduğunuzu ve Kaş’ı gezmekten keyif alacağınızı hatırlatmalıyım.

-Kaş’ta kumsaldan denize girmek isterseniz doğru yerdesiniz; Patara plajından getirtilerek oluşturulan kumsal, Kaş’ta tek olma özelliğine sahip.

-20 metrelik bir guletle ya da 7 metrelik bir sürat teknesiyle Kekova, adalar ya da Kaş’ın bakir kıyılarını keşfedebilirsiniz.

-Kaş’ın sualtı zenginlikleriyle tanışmak için tüplü dalış; kuşbakışı güzellikleri içinse yamaç paraşütü yapabilirsiniz.

Haberin Devamı

-Buraya kadar gelmişken Meis adasını günübirlik ziyaret edebilersiniz.

DİĞER YENİ YAZILAR