Uzun bir yazın ardından işte hazan...

Uzun bir yazın ardından işte hazan...

İstanbul’dan yalnızca 1,5-2 saatlik bir yolculuğun ardından ulaşacağınız Bakucha Vineyard Hotel; Istıranca Dağları’nın önünde uzanan vadide, 200 hektarlık Arcadia bağlarının tam orta yerine.

Hazan... Biraz hüzün, biraz huzur, çok çok sarı... Elbette bunlar, büyük şehirlerde, gri betonların arasına sıkışıp kalmışlar için sonbaharın unutulan anlamları...

Bütün bunları ve hatta daha fazlasını yaşayabileceğiniz bir yerin, hemen yanı başınızda olduğunu bilmek, eminim benim kadar sizi de heyecanlandıracak. İstanbul’dan yalnızca 1,5 - 2 saatlik bir yolculuğun ardından; şehrin her zaman tahammül etmek zorunda kaldığınız o, çirkin çehresinden kurtulabileceğinizi düşündüğünüz yere inşa edilmiş Bakucha; Istıranca yani Yıldız Dağları’nın önünde uzanan vadide, 200 hektarlık Arcadia bağlarının tam orta yerine. İlk başlarda yalnızca üzüm bağı ve meyve bahçesiymiş Arcadia; ismi de Roma döneminde Lüleburgaz için kullanılan ve “Yeryüzündeki Cennet” anlamına gelen Arcadiapolis sözcüğünden ilham alarak türetilmiş. 2015 yılından itibarense Arcadia bağlarının üzerine inşa edilen Bakucha, 18 odasıyla burada konaklamak isteyenlere ayrıcalıklı bir hizmet sunmaya başlamış. Bachuka bütün bağ, bahçelere hâkim bir konumda yer alıyor.

Haberin Devamı

Uzun bir yazın ardından işte hazan...

Bir Trakya masalı: Bakucha

Konumundan dolayı sahip olduğu bu güzelliklerin yanı sıra otelle ilgili hemen farkedilecek bir unsur da sunulan hizmetin kalitesi. Aslında çokça alışık olunan rastlantısallığın tersine burada işler hep profesyonelce ilerliyor. Herhangi bir isteğiniz olduğunda ya da bir sorunla karşılaştığınızda işlerin profesyonelce ve ivedilikle çözümlenmesinin aslında ne kadar önemli olduğunun ayırdına varabileceğiniz bir hizmet kalitesiyle karşılaşıyorsunuz burada. Bir seyahati, amacı ne olursa olsun, unutulmaz kılan unsurlar denilince akla ilk olarak kültürel ve tarihsel öğeler; doğal güzellikler ve elbette mutfak gelir. Bakucha Vineyard Hotel’de ise bu unsurların titizlikle ve tavizsiz bir şekilde ele alındığını söylemeliyim; ki burası aynı zamanda bir gastronomi oteli. Hazırlanan yiyeceklerin çoğu kendi bostanlarında organik olarak üretilen meyve ve sebzeler; civar bölgelerde serbest gezerek beslenen hayvanların eti ve sütü kullanıldığı için oldukça lezzetli ve sağlıklı.

Haberin Devamı

Bakucha Vineyard Hotel & Spa

Telefon: 0288 473 44 17 -18 / 0533 514 14 90

Web: http://www.bakucha.com/

DİĞER YENİ YAZILAR