Gazete Vatan Logo

Sudan ve Arnavutluk FETÖ’ye kilit vuruyor

Başbakan Binali Yıldırım, Sudan ve Arnavutluk’un dışişleri bakanları ile görüştü. Ülkelerinde FETÖ yapılanmasının temizliği konusunda kararlılık vurgusu yapan iki isme teşekkür etti

Sudan ve Arnavutluk FETÖ’ye kilit vuruyor

Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Ghandour ile Arnavutluk Dışişleri Bakanı Ditmir Buşati, dün Ankara’da temaslarda bulundu. FETÖ’nün Sudan ile Arnavutluk’taki okulları ile yapılanmaları ele alındı.

Sudan Dışişleri Bakanı İbrahim Ahmed Abdulaziz Gandur ‘Sudan hükümeti, FETÖ okullarını kapattı. Türk halkı bunu memnuniyetle karşıladı. Özellikle FETÖ yapılanmalarının olduğu diğer Afrika ülkelerine bir mesajınız var mı’ sorusu üzerine, şunları söyledi:

Sudan’ın kırmızı çizgisi

‘Türkiye’nin güvenliği, Sudan’ın kırmızı çizgilerinden birini teşkil etmektedir. Türk hükümetine ve halkına bu darbe girişimi sonrasında vermemiz gereken desteğin bir boyutu da bu tür önlemlerin alınmasını gerektiriyordu. Terör örgütüyle ilintili okul ve kurumların kapatılmasını gerektiriyordu. Biz de bu okulları kapattık. Milli Eğitim Bakanlığımıza devrettik. Bakanlık, bu okulların nasıl yönetileceği konusunda karar vermekte yetkili olacak.”

Gandur, kısa süre içinde Türkiye’den Milli Eğitim Bakanlığı’ndan bir heyetin ülkesini ziyaret edeceğini, bu konuda fikir alışverişinde bulunacaklarını belirterek ‘Buna ilaveten FETÖ ile ilintili kişilerin Sudan’dan ayrılmalarını talep ettik. Zaten Sudan’ı terk ettiler, artık Sudan’da değiller” dedi. Türk hükümetinin uzun süredir Afrika’nın farklı ülkelerinde önemli yatırımlar yaptığına dikkati çeken Gandur, ‘Bizim diğer Afrika ülkelerine tavsiyemiz; hükümetimizin ve diğer bazı Afrika ülkelerinin yaptığı gibi bu tür kurum ve kuruluşları kendi güvenlikleri ve Türkiye’ye darbe girişimi sonrasında gösterecekleri destek açısından kapatmaları yönünde olacaktır’ diye konuştu.

Haberin Devamı

FETÖ için kararlıyız

Buşati de Arnavutluk’ta Türkiye ile aynı duruşu sergilediklerini söyledi, şöyle konuştu: İç yasal prosedürler çerçevesinde Türk hükümetiyle her türlü engelin üstesinden gelmek için iş birliği içerisindeyiz. Her alanda iş birliği içerisindeyiz, Türkiye ile birlikteyiz. Türkiye ile kol kolayız, yan yanayız.