Gazete Vatan Logo

Sudan ucuz Chrome'lu PC

Bu kadar ucuz bir bilgisayar olur mu demeyin! Asus'un yeni canavarı Chrome'un gücüyle geliyor


Bilgisayar üreticisi Asus, Chrome OS veya Android 3.0 ile çalışan 10 inçlik yeni bir netbook'u ortaya çıkarabilir. Tayvan tabanlı Digitimes'ın yayınladığı dedikodulara göre 200-250 dolar fiyata sahip olacak netbook, tek çekirdekli Intel Atom çipine sahip olacak ve internette dolaşmak gibi temel işlemleri yerine getirebilecek.

Google'ın ürün yönetimi başkan yardımcısı Sundar Pichai, Chrome OS cihazlarının bu senenin ortasında raflardaki yerini alacağını söylemişti. Asus'un, Google'ın Chrome OS ortaklarından biri olduğunu düşündüğümüzde Haziran ayında ortaya çıkacak bir cihazın Android tabanlı olma ihtimali düşük.

Google, Chrome OS'u yaklaşık iki sene önce ortaya çıkarmıştı. Ancak Google ve aralarında Toshiba, HP, Lenovo ve Asus'un da bulunduğu ortakları henüz Chrome OS tabanlı netbooklarını sunmadılar. Chrome OS ile çalışan netbooklar, verileri çevrim içi depoluyor ve küçük bir yerel depolama alanına sahip oluyorlar.

Eğer Asus gerçekten iPad 2'nin yarı fiyatına malolan bir Chrome OS netbook'u piyasaya sürerse, kullanıcıları kendine çekmeyi başarabilir.

Haberin Devamı