Gazete Vatan Logo

Suç örgütü kurmakla suçlanıyor!

Baransu Balyoz’dan gözaltına alındı

Suç örgütü kurmakla suçlanıyor!

Polis Taraf yazarı Mehmet Baransu’nun evinde arama yaptı. Baransu, suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, devlet güvenliğiyle ilgili belgeleri temin etmek, yok etmek ve açıklamaktan gözaltına alındı.

Dün sabah saatlerinde polis Taraf Gazetesi yazarı Mehmet Baransu’nun evinde arama başlattı. Haberi Twitter hesabından duyuran Baransu’nun avukatı Sıddık Filiz aramanın ve gözaltı kararının Balyoz davasıyla ilgili olduğunu açıkladı. Aramadaki amacın Balyoz evrakları olduğunu söyleyen avukat Filiz, “Baransu, Balyoz evraklarını 2010’da mahkemeye teslim etmiştir. Bu saatten sonra tekrar arama abestir. Bu operasyon da algıya dönüktür. Balyoz aklanacaktır” diye yazdı.
“Kumpas” savcısı talimat verdi
Saat 09.30’da başlayan ev araması ve dijitallerin imaj alma işlemi 21.20 sıralarında tamamlandı. İşlemlerin ardından da Barasu , Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu polisleri tarafından gözaltına alınarak, Vatan Caddesinde bulunan İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürüldü. Balyoz’da kumpas iddialarını araştıran Savcı Gökalp Kökçü’nün yürüttüğü soruşturmada Sulh Ceza Hakimliğinin kararı üzerine gözaltına alınan Baransu’nun 20 Ocak 2010 tarihli “Darbenin Adı Balyoz” yazısından sonra savcılığa bir bavul dolusu teslim ettiği CD’ler ile ilgili suçlandığı öğrenilirken Baransu’ya yapılan suçlamalar arasında suç işlemek amacıyla örgüt kurmak, devlet güvenliği ile ilgili belgeleri temin edip yok etmek ve açıklamak yer alıyor.

Haberin Devamı

Bu kez tweet atamadı
Daha önce hakkında açılan soruşturmalarda ifade vermediği için sayısız kez gözaltına alınıp gözaltı işlemini Twitter’dan duyuran Mehmet Baransu, bu kez gözaltına alındığı mesajını atamadan telefonuna el kondu. Tweet’i Baransu yerine avukatı attı.
‘Siz benim gibi belge vermeyin’
Evindeki yaklaşık 12 saatlik aramanın ardından gözaltına alınan Mehmet Baransu gazetecilere, ‘Siz siz olun gazeteci olarak adliyeye belge teslim etmeyin’ dedi. Eyüp Devlet Hastanesi’nde sağlık kontrolünden geçirilen Baransu, emniyete götürüldü.
CD’ler sahte çıkmıştı
Mehmet Baransu 20 Ocak 2010 tarihinde Balyoz olduğu iddia edilen darbe planlarını Taraf’ta yayınlamış, daha sonra planlara ait olduğu iddia edilen CD’leri savcılığa götürmüştü. Balyoz’dan yıllarca tutuklu kalan sanıkların yeniden yargılanmasına karar verilmiş, bu süreçte CD’lerin sahte olduğu bilimsel raporlarla ortaya çıkmıştı.
BALYOZ SANIĞI YAKINLARI: Bavulu sahte delil doluydu
Dursun Çiçek’in avukat kızı
İrem Çiçek: Baransu için çok sayıda suç duyurusunda bulunduk. Bavulundaki sahte deliller başlı başına suç ancak konuşursa bir karanlık dönem açığa çıkar.
Ahımız çıkacak
Ergin Saygun’un kızı Ece Saygun: Balyoz Davası sürecinde hayatını kaybeden kahraman Türk subaylarının ahı er yada geç bu vicdansızlardan çıkacaktır! Balyoz’da sahte belgeler arasında orijinal askeri dokümanlar vardı. İfşa olunca Yunanistan tüm savunma-saldırı doktrinlerini değiştirmişti. Babam “Türk Ordusuna Balyoz” kitabında, ifşa olan çok gizli askeri belgelerin memlekete nasıl zararları olacağını çok uzun anlatmıştı. Burada yaşasın askeri vesayet bitti naraları atılırken, aslında Genelkurmay’ın en gizli savaş/savunma planları Yunanistan’ın eline geçmişti.
Adil yargılansın
Engin Alan’ın kızı Tülin Alan: Mehmet Baransu’nun evinde Balyoz ile ilgili arama yapılıyormuş. Bizden farklı olarak isteğimiz, yargılansın ama adil olsun, hakikat yerini bulsun.

Haberin Devamı