Gazete Vatan Logo

Şubat'ta ayı öğretmen ataması yapılacak mı? (Bakan açıklaması)

Binlerce öğretmen adayının merakla beklediği atamalar Şubat ayında gerçekleşecek mi? Gündemi oldukça meşgul eden Şubat ayı öğretmen ataması konusuyla ilgili bakan açıklaması geldi. İşte Şubat'ta öğretmen atamalarının olup olmayacağıyla ilgili yapılan açıklamalar...

Şubat'ta ayı öğretmen ataması yapılacak mı? (Bakan açıklaması)

Öğretmenlik yapan kişilerin en çok istediği ve hayalini kurduğu konu istediklere yere atanmaktır. Öğretmen atamalarının Şubat ayında gerçekleşip gerçekleşmeyeceğiyle ilgili gözler bakan açıklamasına çevrildi. İşte Şubat ayı öğretmen atamalarıyla ilgili olarak Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz'ın açıklamaları...

"Şubat ataması için bekleyelim"

Şubat ayında öğretmen atamasının öngörülüp öngörülmediğine ilişkin soruya karşılık Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "Şu anda bir cevap verebilmek mümkün değil çünkü tek başına Millî Eğitim Bakanlığımızın yapacağı bir husus değil. Daha önce de söylediğim gibi Çalışma Bakanlığı, Maliye Bakanlığı ve Başbakanlık´ın da bir araya gelerek alacağı bir karar. Toplam 60 bin personelin bir yıl içinde atanması düşünülüyor. Bunların içerisinde polis var, sağlık personeli, doktor, hakim var ve öğretmen var. Henüz daha böyle bir dağıtım yapılmadı, dağıtım yapılmadığı için de herhangi bir sayı verebilmek bu aşamada mümkün değildir." yanıtını verdi. Şubatta bir atama yapılıp yapılmayacağına ilişkin soru üzerine de Yılmaz, "(Kamu kurumlarına) dağıtım yapılmadan bu konuda bir şey söylemek eksik olur. Eksik bilgi vermektense biraz daha bekleyelim." dedi.

Haberin Devamı

Bakan Yılmaz, bir gazetecinin "Müfredatta FETÖ´ye ait bazı konuların da yer aldığı söyleniyordu. Bu program taslağında bu konular çıkarıldı mı?" sorusuna karşılık, şöyle konuştu: "Bizim kitaplarımızdaki bazı konular bu yapıya ilişkin kimselerden alıntılar yapılmış, bilinç altı mesaj yani subliminal mesajla...´İşte Pensilvanya´daki şöyle bir kimse´ bütün insanlara ilişkin görüşünü açıklayan bir yapıda. Oraya bir atıf varsa, biz bunu metinlerden çıkardık. Mevcut şu anki olanda da çıkardık ama hala eksiklikler varsa işte bu taslak programların askıya çıkarılmasının bir amacı da varsa bir yanlışlık, varsa bir hata biz olmadığını düşünüyoruz. Ancak ola ki ´bu sizin gözünüzden kaçmış. Bak burası ile şuraya bir bağlantı yapılıyor´ denilirse de onları da çıkarmak için bu askı sürecine çıkardık. Öz olarak, bizde böyle bir program yok. Onların hazırlamış olduğu kitapları da yardımcı kitap olarak da tavsiye etmiyoruz."

Haberin Devamı

Yarıyıl tatilinde ödev yok, telafi eğitimi yapılmayacak

Sömestr tatilinde öğrencilere ödev verilmemesine ilişkin yayımlanan genelgenin hatırlatılması üzerine Yılmaz, "Öğrencilerimize hiçbir ödev verilmemesini istedik. İlla bir şey yapılması istenecekse kendisini zenginleştirecek, kitap okuma, sinemaya gitme, kendi bulunduğu ilin kültürel mekanlarını gezme gibi tavsiyelerde bulunduk. Sinemaya gittiği, gezdiği gördüğü yerler hakkında da okul açıldıktan sonra da beş dakika her bir öğrencinin hangi kitabı okuduğunu, bu kitap kendini nasıl zenginleştirdi arkadaşlarını anlatmasını isterlerse daha doğru olacağı doğrultusunda bir talimatı yazdık." değerlendirmesini yaptı.

Kar tatilleri nedeniyle eğitimde yaşanan aksaklıklar için yarıyıl tatilinde telafi eğitimi verilip verilmeyeceğine ilişkin bir soru üzerine Yılmaz, "Hayır kesinlikle. Tatil tatildir. Araya bir başka okul, telafi gibi hiçbir şey koymuyoruz. Onu önümüzdeki süreçte, yani Şubat’tan sonra okul süreci başlayacak. Öğretmenler, o ders saatleri içerisinde o günlerde kayıpları telafi eğitimi ile gidereceklerdir." dedi.

Haberin Devamı