Gazete Vatan Logo

Subaru'nun çevreci otomobilleri

Subaru’nun çevre dostu modelleri 80. Cenevre Uluslararası Motor Show’da sergilenecek.

Subaru’nun konsept araçları arasında yer alan Hibrid Tourer Konsept otomobili, elektrikli Plug-in Stella ile bu yıl Avrupa’da satışa sunulacak olan Subaru Impreza XV modeli otomobil meraklılarıyla buluşacak.

Cenevre’de ayrıca 2009 Ekim ayında Türk tüketicisinin beğenisine sunulan Subaru’nun prestij sedanı Subaru Legacy ve Crossover segmentinin öncüsü Outback ile SUV segmentinin iddialı temsilcisi Forester modelleri de sergilenecek.


Fuji Heavy Industries’in tarafından üretilen Subaru’nun çevre dostu modelleri Cenevre Otomobil Fuarı’nda tanıtılıyor. Fuarda Avrupa prömiyerini yapacak olan ve Subaru’nun Grand Touring vizyonunu başarıyla yansıtan Hibrid Tourer Konsept otomobili hem çevreye duyarlı özellikleri hem de kusursuz sürüş ve güvenlik performansıyla geleceğin otomobili olarak nitelendiriliyor.

Fuarda geçen yıl Japonya’da lansmanı yapılmış olan elektrikli “Subaru Plug-in STELLA”, Boxer Dizel” modelleri ve Subaru’nun benzersiz yatay yerleşimli boxer motor teknolojileri de sergileniyor..

Subaru Hibrid Tourer Konsept otomobil

Simetrik dört tekerlekten çekiş sistemine ve yatay yerleştirilmiş boxer motoruna sahip olan konsept araç, benzersiz ve üstün tasarımıyla dikkat çekiyor. Otomobilin en belirgin farklılığını yukarıya doğru açılan kapılar oluşturuyor. 2.0 litrelik 4 silindirli benzinli boxer motora sahip Subaru Hibrid Tourer, direkt enjeksiyon sistemli turbo motoru ve lineartronic CVT şanzımanıyla performansı maksimuma çıkıyor.

Araçtaki iki elektrikli motorun birisi ön aksa diğeriyse arka aksa konumlandırılmış. Düşük hızlarda sadece arka akstaki elektrikli motorla yol alan otomobilde, hızlı kullanımlarda benzinli motor da devreye giriyor.

Ön akstaki elektrikli motorsa daha fazla güce ihtiyaç duyulan eğimli yüzeylerde destek veriyor. Böylece hem yakıt tasarrufu sağlanıyor hem de sürüş performansı artıyor. Ayrıca Subaru’nun benzersiz sürüş yardım sistemi olan EyeSight sayesinde sürücüsüne ileri güvenlik teknolojisi sunuyor.

Göz alıcı gövde tasarımı ile ön plana çıkan Subaru Hibrid Tourer konsept otomobil, Subaru’nun özgün sürüş performansının, eksiksiz güvenlik özelliklerinin ve çevreyle uyumlu hibrid sisteminin en güzel örneğini temsil ediyor.

Haberin Devamı