Gazete Vatan Logo

Sualtında 20 bin canlı

200’e yakın türle 20 binden fazla canlıya ev sahipliği yapan Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi, meraklıların gözdesi oldu.

Sualtında 20 bin canlı

Şehir yaşamının stresi altında, gitgide doğadan uzaklaşırken sağlığımız da bu durumdan olumsuz yönde etkileniyor. Son dönemde yapılan pek çok araştırma ise akvaryum seyrinin insanların psikolojileri üzerinde önemli bir etkiye sahip olduğunu ortaya koydu. İstanbul’da ekolojik çeşitliliğiyle dikkat çeken akvaryumlara bir yenisi daha eklendi. Üsküdar’daki Emaar Square Mall içerisinde bulunan “Emaar Akvaryum ve Sualtı Hayvanat Bahçesi” size bambaşka bir dünyanın kapılarını açıyor.

Başınızın üzerinden köpekbalıkları geçiyor

Çocuklar akvaryumda ekoloji ve okyanus hayatının sürdürülebilirliğiyle ilgili bilgi alırken, 270 derece görüş imkânı olan akrilik tünelde gezip denizdeki mucizevi yaşamı ve birçok deniz canlısını görme fırsatını yakalıyorlar. Başınızın hemen üzerinden köpekbalıkları geçiyor. Ayrıca dev timsahlar ve vatozlar da görmeye değer. Akvaryuma ziyarete gelen ziyaretçiler gün içerisinde canlı besleme seanslarına katılarak uzmanların dev timsah, su faresi, penguenler, su samurları, vatozlar ve diğer canlıları beslemelerine tanık olabiliyor. Akvaryumda 200 farklı türde 20 bin canlı yaşıyor.

Haberin Devamı

Ayda 50 kg et tüketiyorlar

Avustralya’dan getirilen, ayda ortalama 50 kg et tüketen timsah ikilisi akvaryumun yıldızları. Özellikle erkek olan, ki ismi “Kral Timsahı” 5 metre boyunda ve 750 kg ağırlığında. 10 yıl içerisinde 1000 kiloya ulaşmayı bekleniyor. Tahmini yaşı ise 30.

Karı-koca yaşayan penguenler

Akvaryumda yaşıyan 6 penguenin hikayesi de enteresan. Üç çiftin yaşadığı bu alanda onlara özel üreyebilecekleri odalar yapılmış. Çiftlerden biri hayatını kaybediyorsa eşi de intihar ediyormuş.

Giriş Ücretleri:

0-3 yaş ücretsiz. Çocuk ve öğrenci: 37 TL. Yetişkin: 48 TL.

Aile Paketi: 140 TL. (2 yetişkin + 2 Çocuk) ilave çocuk: 28 TL.

Yıllık Üyelik: Çocuk: 90 TL. Yetişkin 110 TL.

Ziyaret saatleri

Emaar, saat 10:00’dan akşam akşam 22:00’a kadar hizmet veriyor. Akvaryuma son giriş saati ise 21:00.