Gazete Vatan Logo

STRESE KARŞI DOĞAL DESTEK (HYPERICUM PERFORATUM)

Dünya’da teknoloji ve sanayi ilerledikçe insandan ve çalışandan beklentilerde oldukça gelişiyor ve yükseliyor.


Çağdaş insan her gün artan bir şekilde düşünsel ve psikolojik performansını arttırmak zorunda.



Bu da ister istemez özellikle çalışan bireylerin stresle yüklenmesine sebebiyet veriyor.



Gelişmiş ülkelerde ki en çok reçete edilen ilaçlar sıralamasında ilk sıraları alan anti depresanlar bunun en büyük kanıtı anti-deprasanlar stresle bir ölçüde baş etsede barındırdıkları yan etkilerle başka sorunlara yol açabiliyor.



Tıp bilimi gelişip yeni bilgilere ulaştıkça, halk sağlığı anlamında, yan etkilerin hastalıklar kadar tehdit edici ve tehlikeli olduğu görülüyor.



Gelişmiş ülkelerde eğitim-kültür düzeyi yükseldikçe bu yan etkilerden uzak durmak ve kalıcı tedavi metodları aramak için doğal ürünlere ve çözümlere yönelmek kaçınılmaz oluyor.



Bu durumu özetleyen en çarpıcı örnek ise Sarı Kantaron(Hypericum Perforatum) bitkisinin stres ve depresyon üzerindeki pozitif etkilerinin Amerikalılarca kabul görmesidir. Amerikalı doktorlar tarafından “doğal Prozac” olarak adlandırılan Sarı Kantaron(Hypericum Perforatum) bitkisinin, mutluluk hormonu da denilen Serotonin adlı hormonu arttırarak depresyon ve stres tedavilerinde çok etkili olduğu yapılan her yeni klinik araştırmada tekrar tekrar kanıtlanıyor.

Haberin Devamı


Amerika Birleşik Devletleri’nde yılda 2,5 milyon adet reçetelenen Sarı Kantaron(Hypericum Perforatum) içeren ilaçlar, stresin, depresyonun ve ruhsal sıkıntıların tedavisinde en etkili ve güvenilir seçenek olarak biliniyor.



Detaylı Bilgi için tıklayınız...