Gazete Vatan Logo

Stres ve yorgunluk, kuş gribini tetikliyor

Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Necati Dedeoğlu, yurdu saran kuş gribi tehlikesine çözüm olarak "stressiz bir yaşam' önerisinde bulundu

Kuş gribi virüsünün önceki yıllarda yine Uzakdoğu'dan gelen Çin gribi virüsünden çok daha öldürücü olduğunu belirten Prof. Dr. Dedeoğlu, tedavisi henüz tam olarak bulunamayan bu hastalığın stresten uzak durularak yenilebileceğini savundu. Stres ve yorgunluğun vücut direncini düşürdüğünü ve hastalıkları tetiklediğin belirten Prof. Dr. Dedeoğlu, "Bu virüsü kapanların yüzde 50'si şu ana kadar öldü. Hastalığı yenebilenler de olduğuna göre, vücut direncini muhafaza etmek, alınabilecek en önemli tedbirlerden biri olacaktır" dedi.

Vücut direncini yüksek tutmak için tüm gıdaların dengeli alınması gerektiğini belirten Prof. Dr. Dedeoğlu, özellikle kış döneminde sebze tüketiminin azaldığını anlatırken, "Mevsiminde üretilen sebze ve meyve bol tüketilmeli. Her besinden almaya dikkat etmeliyiz. Özellikle protein içeren gıdalar fazla alınmalı" diye konuştu.

Hastalıklara yakalanmamak, yakalandıktan sonra onları yenmek açısından beslenmenin çok önemli yeri olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Necati Dedeoğlu, besinlerin doğal ilaçlar olduğu gerçeğini yineledi.

Haberin Devamı