Gazete Vatan Logo

Stokçular için gereken yapılacak

“Stoklara ve stokçulara fırsat vermeyeceğiz. Eğer stokçular tarafımızdan belirlenirse yasaların bize yüklediği görev sebebiyle gelir, adımımızı atar, gereğini yaparız. Vatandaşlarımız da, gerçekten alışılmadık şekilde ürünlerde fiyat farkları varsa bunları hemen zabıtalara iletsin”

Stokçular için  gereken yapılacak

Başkan Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Grup Toplantısı’nda yaptığı konuşmada önemli mesajlar verdi... İşte o mesajlar.

414 KANUNDA DEĞİŞİKLİK: 100 günlük icraat programımızda yer alan hususlardan bir kısmı ile ilgili olarak ihtiyaç duyulan düzenlemeler yer alıyor. Bu kapsamda 414 kanun maddesinin değişmesi gerekiyor. Yeni yönetim sistemine geçilmesiyle kanunlarda yapılması gereken güncellemeler de bulunuyor. Bu kapsamda 275 düzenleme gerektiği anlaşılıyor.

BÜTÇE ÇALIŞMASI: Yeni yönetim sistemine göre hazırladığımız ilk bütçeyi iki hafta sonra Meclis’e gönderiyoruz. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemimizin bu ilk bütçesini 1 Ocak’tan itibaren uygulamaya başlayacağız.

DALGALANMA GERİDE KALIYOR: Ülkemizin ekonomik gerçekleriyle ilgisi olmayan, Türkiye’yi siyasi gayelerle köşeye sıkıştırma amacı taşıyan bu dalgalanma dönemini yavaş yavaş geride bırakıyoruz. İş dünyamızdan, sanayicilerimizden, üreticilerimizden, esnafımızdan, çalışanlarımızdan ricamız, sabırlı olacaksınız.

GEREĞİNİ YAPARIZ: Bir gerçeği daha açık ve net söylüyorum, stoklara ve stokçulara da fırsat vermeyeceksiniz. Eğer stokçular tarafımızdan belirlenirse, kimse kusura bakmasın, biz de devletin, yasaların bize yüklediği görev sebebiyle gelir, adımımızı atar, gereğini yaparız.

Haberin Devamı

HALKA ÇAĞRI: Vatandaşlar, stokçular ve fahiş fiyatlar konusunda duyarlı olmalıdır. Buradan milletime sesleniyorum. Gerçekten alışılmadık, görülmedik şekilde eğer ürünlerde fiyat farkları varsa bunları hemen belediye zabıtalarına iletin. Nerede bu tür fiyatlarda ciddi manalarda oynamalar varsa, hatta hatta stoklar varsa, bunların stoklarını basmak ve onlara da gereğini yapmak bizim de devlet olarak görevimizdir.

CHP’YE YÜKLENDİ: Siyaset kurumu birtakım çatlak seslere rağmen vakur duruş sergileyerek, milletin yanında yer alarak sürece olumlu katkı sağladı. Anamuhalefet partisinin meseleyi hiç ilgisi olmayan yerlere çekmeye çalışma çabalarını ise milletimizin takdirine havale ediyoruz. Cevap vermeye gerek bulmuyorum.

İDLİB MUTABAKATI: Rejimin İdlib’i tehdidi noktasında Rusya her türlü önlemi alıyor. İçeride de radikal uçlara karşı Türkiye olarak biz her türlü tedbiri alıyoruz.

Haberin Devamı

SMALLER GRUP: Amerika, bir 7’ler düzenlemesi ‘small grup’ adı altında yapıyor. Biz de ona karşı, ‘smaller grup yaparız.’ dedik. Biz de 4 ülkenin katılımıyla Türkiye, Rusya, Almanya, Fransa İstanbul Zirvesi’ni yapacağız. Bu da ya bu ay sonuna kadar veya önümüzdeki ay itibarıyla gerçekleşecek.

YAPILAMAZ: Türkiye’ye rağmen yapılan hiçbir işin bu bölgede başarıya ulaşma şansı olmadığını herkes görmelidir. Aynı durum Kıbrıs ve Ege çevresinde gelişen hadiseler için de geçerlidir.

ALTERNATİF DEĞİL: Amerika gibi AB ile ilişkileri de canlandırmak istiyoruz. Türkiye’nin diğer ülkelerle ve uluslarası kuruluşlarla ilişkilerinin, Avrupa ve ABD’nin alternatifi değil tamamlayıcısı olduğunu, her iki ülkede de muhataplarımıza ifade ettik.

Kimse aday teklifiyle gelmesin

EHLİYET VE LİYAKAT ESASTIR: Mahalli seçimlerde en isabetli adayları belirleyerek, en verimli çalışmaları gerçekleştirerek hedeflerimize ulaşmalıyız. Kimse, ‘Bu benim yakınımdır, bu benim şuyumdur, bu benim buyumdur’ diye bize aday teklifiyle gelmesin. Bunu özellikle burada ifade ediyorum. Ondan sonra ters yüz edilirse de kusura bakmasınlar. Burada ehliyet ve liyakat esastır. Buna göre adımlarımızı atmakta da kararlıyız.
TEPEDEN BAKMASIN: Parti teşkilatı tevazu ehli insanları aday olarak getirmeli. Öyle halkına tepeden bakacak adamları bize getirmeyin. Gurur, kibir abidesi insanları bize getirmeyin. Hem işini iyi bilecek hem çalışacak hem de bu davayı iyi hazmetmiş olanları bize getirin. Yani adayın da bir karşılığının olması lazım. Sadece partinin karşılığına sığınarak adaylık değil. FETÖ ve PKK gibi terör örgütlerine bulaşmamış olması, milletimizin değerleriyle çatışmaması, birikimi ve projeleri ile hizmet etmeye uygunluk arz etmesi şartıyla AK Parti’nin kapıları herkese açık. Ama bu benim akrabamdır, bu benim yakınıdır, bizim STK’dendir. Arkadaşlar yok.
GÖNÜLLERE GİRECEĞİZ: Milletimizin gönlüne girmeden oyuna talip olamayız. Önce milletimizin gönlüne gireceğiz, ondan sonra da oyunu isteyeceğiz.
3 üniversiteye rektör atadı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, 3 üniversiteye rektör atadı. İstanbul Okan Üniversitesi Rektörlüğü’ne Anayasa Profesörü Prof. Dr. Mustafa Koçak, İstanbul 29 Mayıs Üniversitesi Rektörlüğü’ne aynı üniversitenin Uluslararası İslam ve Din Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Sinanoğlu, İstanbul Ayvansaray Üniversitesi Rektörlüğü’ne ise Marmara Üniversitesi’nin eski rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Arat getirildi. Başkan Erdoğan, Arat’ı “üniversiteden sınıf arkadaşım” olarak tanıtmıştı.
Zabıtadan ‘fiyat’ teftişi
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ‘usulsüz fiyat artışlarını zabıtaya bildirin’ çağrısının ardından zabıta ekipleri harekete geçti. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi zabıta ekipleri, satılan ürünlerdeki fiyat dalgalanmalarına karşı hal ve marketlerde günlük denetim yapıyor. Zabıta memurları, fiyat etiketlerine bakarak, artış olup, olmadığını kontrol ediyor. Marketlerde yapılan denetimlerde, ürünlerin reyon etiket fiyatlarıyla kasadaki fiyatları karşılaştırılıyor. Farklı çıkması durumunda ise ‘Tüketici Kanunu’ gereği tespit tutanağı tutularak, cezai işlem yapılması amacıyla valiliğe gönderiliyor.

Haberin Devamı