Gazete Vatan Logo

Starwood Akaretler’i sevdi yeni lüks otel için yer bakıyor

ABD’li Starwood, lüks otel markası W Hotel’in Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’daki ilk halkasını Akaretler Sıraevleri’nde açtı

Lüks otel markası W zincirinin Avrupa, Ortadoğu ve Afrika’daki ilk halkasını Akaretler Sıraevleri projesinde açan ABD’li Stardwood Grubu, lüks segmentindeki diğer markaları The Luxury Collection ve St.Regis için de arayışa girdi. İstanbul’dan Sheraton markasının ayrılışının ardından şehre dönmek için fırsat kollayan ve yatırım atağına kalkan Starwood Grubu, lüks sınıftaki otel yatırımlarını artırmak istiyor. W Hotel’in ardından İstanbul’a diğer lüks sınıf otel markalarını getirmek için yer baktıklarını söyleyen W Hotel İstanbul Müdürü Göktuğ Özdemir, “İstanbul ve güneyden yatırımcılar da bize sürekli teklif getiriyor” dedi.

Kral daireleri 9.500 euro

Kapılarını 1 Nisan’da açan W Hotel’in Aralık ayında rezervasyonlarını açtığı ilk gün 15 oda talebi geldiğini ve ilginin çok yoğun olduğuna dikkat çeken Özdemir, “Avrupa ve ABD’den çok talep aldık” diye konuştu. Şu anda yüzde 80 dolulukla çalıştıklarını aktaran Özdemir, yılsonuna kadar 22 milyon dolar ciro hedeflediklerini aktardı.

75 milyon dolarlık yatırımla hayata geçirilen ve 134 odadan oluşan W Hotel İstanbul, Akaretler Sıraevleri Projesi’nin ’amiral gemisi’ olarak nitelendiriliyor. Otel için Sıraevleri’ndeki 40 evin birleştirildiğini açıklayan Göktuğ Özdemir, son günlerde iki kral dairesinin açılması için çalıştıklarını belirtti. Mobilyaları beklenen kral daireleri 9 bin 500 euro fiyatla otel müşterilerin kullanımına sunulacak.

‘Ne istersen iste’ ekibi devrede

Oda fiyatlarının 300 eurodan başladığı W Hotel İstanbul’da 10 kişilik, ’ne zaman ne istersen’ ekibi de hizmet veriyor. Bu ekibin müşterinin her türlü isteğine cevap verecek şekilde yetiştirildiğini söyleyen Göktuğ Özdemir, “Biz zaten kravattan fotoğraf makinasını kadar müşterilerin ihtiyaç duyabileceği 150 kalem ürünü bulunduruyoruz” diye konuştu.

Türkiye’ye ilk 3 Michelin yıldızlı şef

W Hotel sayesinde Türkiye’ye ilk kez 3 Michelin yıldızlı bir şef de gelmiş oluyor. W Hotel’de açılan ve dünyaca ünlü şef Jean-Georges Vongerichten’ın sahibi olduğu Spice Market by Jean Georges’un hafta sonu rezervasyonları sürekli dolu. Güneydoğu Asya’nın sokak tatlarıyla İstanbul’a özgü reçeteleri birleştirerek özel menü yaratan şef Vongerichten de 14 Nisan’da restoranını yerinde görmek için İstanbul’a gelecek.

Koleksiyonerlerin parçaları da otelde

Osmanlı mimarisinden esinlenerek dizayn edilen W Hotel’deki bunu yaşatabilmek için başta Serdar Bilgili ile ailesinin koleksiyonları olmak üzere iki koleksiyonerden daha parçalar alınmış. Şehzade yeleklerinden kaftanlara, çeyizliklerden el işlerine kadar Osmanlı’yı yansıtan parçalar koleksiyonların isteğiyle W Hotel’de kullanılıyor.

W Hotel, Akaretler’de yaya trafiğini de artırmış. Göktuğ Özdemir, semti yeniden canlandırdıklarını belirtirken, otelin içini görmek isteyen çok sayıda meraklı olduğunu da açıkladı.

Haberin Devamı