Gazete Vatan Logo

StartUP’ın şampiyonu kadın girişimciler

Mercedes-Benz Türk’ün bu yıl 485 girişimcinin başvurduğu StartUP yarışmasında en yüksek puanları kadınlar aldı. 60 kadın girişimciden % 25’i ilk elemeyi geçti. Sosyal Fayda Ödülü’nü Duygu Yılmaz kazandı

StartUP’ın şampiyonu kadın girişimciler

Mercedes-Benz Türk’ün ‘Sürdürülebilir Şehirler ve Yaşam Alanları’ temalı StartUP yarışmasının kazananları açıklandı. 485 girişimcinin başvurduğu yarışmada bu yıl ilk 10’a kalan start-up’lara ‘StartUP Boost’ adı verilen özel bir gelişim programı ve Mercedes-Benz ile özel Almanya seyahati hediye edildi. İlk 10 içinden ‘Teknoloji’, ‘Sosyal fayda’ ve ‘Tema’ olmak üzere 3 farklı kategoride kazanan 3 start-up’a da 50’şer bin TL para ödülü verildi.

Zeytinden bio plastik

Yarışmada Sosyal Fayda Ödülü’nü zeytin çekirdeklerinden bio plastik üreten ‘Biolive’ girişimi ile Duygu Yılmaz alırken, Tema Ödülü ‘Sensgreen’ girişimi ile Hasan Basri Tosun’un oldu. Teknoloji Ödülü ‘Deveci Tech’ girişimi ile Kerem Deveci’ye verildi. Ön elemeyi geçen 60 girişim arasında en yüksek puanları kadın girişimcilerin alması dikkat çekti. Toplam 60 kadın yarışmacının yüzde 25’i ilk elemeyi geçmeyi başardı.

Mercedes-Benz Türk CEO’su Süer Sülün, “Gençlerin teknoloji ve inovasyon alanında her geçen gün yenilikçi çözüm üretme konusunda bilgi, tecrübe ve ürün üretme kapasitesinin arttığını görmek bizleri gururlandırıyor” dedi.

Haberin Devamı