Gazete Vatan Logo

Star Wars efsanesi yeniden

George Lucas'ın ilk bölümünü 1977'de çektiği 'Yıldız Savaşları' efsanesinin 3. ve son bölümü "Sith'in İntikamı" bugün tüm dünyada gösterime giriyon Film Türkiye'de ise özel bir gösterimle izleyiciyle önceki gün buluştu

Bilim Kurgu türünün efsanesi kabul edilen Star Wars serisinin yeni halkası "Sith'in intikamı" bugün dünyanın her yerinde aynı anda izleyiciyle buluşacak. Türkiye'de ise Turkcell'in organizasyonuyla filmi daha önceden görme fırsatı yakalayanlar vardı. Telefonlarını gelen soruya en yakın tahminde bulunan ilk 1000 Genç Turkcell'li filmin özel galasında My Showland'da biraraya geldi. Haftalardır bu özel gösterime hazırlanan Star Wars tutkunları gecede hayranı oldukları kahramanların kostümleriyle boy gösterdi. Özel gösterimde dünyanın önde gelen Star Wars kolleksiyoncularından biri olan Rahman Altın da vardı, hem de Darth Vader kostümüyle. Renkli görüntülere sahne olan geceye katılanlar ayrıca, Altın'ın kolleksiyonunu yaptığı Darth Vader karakterine ait parçaları bir sergiyle izleme fırsatı buldu.

Karanlık yükseliyor
Başrollerini Ewan McGregor, Hayden Christensen, Nathalie Portman, Ian McDiarmid, Samuel L. Jackson ve Christopher Lee'nin başrollerini paylaştığı üçüncü bölümde de Klon Savaşları tüm hızıyla sürmektedir. Ancak Jedi'ların korumasındaki Cumhuriyet, sonradan ayrılıkçılara katılan eski Jedi Şövalyesi Kont Dooku'nun (Christoper Lee) saldırıları altında çöküyor. İki tarafta da savaşı sürdüren yetenekli savaşçılar var. Ayrılıkçıların şeytani komutanı General Griveous, çarpıcı bir hamleyle Cumhuriyet'in başkentine girip, Galaktik Senato Başkanı Palpatine'i (Ian McDiarmid) ele geçiriyor.

Ayrılıkçı Droid ordusu işgal altındaki başkentten değerli rehinesiyle kaçmaya çalışırken, iki Jedi şövalyesi tutuklu başkanı kurtarmak için umutsuz bir göreve çıkıyor.

Haberin Devamı