Gazete Vatan Logo

Standlar ‘otizm’e destek için kuruluyor

Tohum Otizm Vakfı Alışveriş Şenliği, 26 Kasım’da gerçekleştirilecek. 72 markanın stand kurarak ürünlerini satacağı şenlikten elde edilecek geliin tamamı vakfın eğitim projelerine aktarılacak

Tohum Otizm Vakfı Alışveriş Şenliği, 26 Kasım’da Sait Halim Paşa Yalısı’nda gerçekleştirilecek. 2006 yılından bu yana geleneksel olarak düzenlenen ve elde edilen 1 milyon 126 bin TL gelirin tamamının Tohum Otizm Vakfı projelerine aktarıldığı alışveriş şenliğinde Berr-In, SINU, AA, Myra Tasarım Atölyesi, Hande Kasapoğlu, Iwona Ludyga, Molton Brown, Misela, Assouline, BeeGoddess, 6. Cadde ve Sırmaison’un da aralarında olduğu 72 marka stand kurarak ürünlerini satacak.

Bilet 30 TL olacak

Arçelik, Four Seasons Hotel Boshporus ve Tahincioğlu’nun sponsor olarak destek verdiği şenliğe 30 TL giriş ücretiyle en az 800 kişinin katılımı ve stand gelirlerinden de 250 bin TL gelir sağlanması bekleniyor. Tohum Türkiye Otizm Erken Tanı ve Eğitim Vakfı Genel Müdürü Betül Selcen Özer, alışveriş şenliğine katılan markaların hem vakfın projelerine katkıda bulunduğunu hem de markalarını tanıtma imkânı bulduklarını söyledi.

Vakfın “otizm spektrum bozukluğu ve diğer yaygın gelişim bozukluğu” olan çocukların erken tanısının konulması, özel eğitimi ile topluma kazandırılmasına öncülük edilmesi ve bunun yurt çapında yaygınlaştırılması amacıyla 2003 yılında kurulduğunu hatırlatan Özer, “2006-2013 yılları arasında gerçekleştirilen Tohum Otizm Vakfı Alışveriş Şenliği’ne toplam 239 firma katılmış, 3 binin üzerinde biletli kişi ziyaret etmiş ve toplam 1.126.000 TL net kaynak yaratılmıştır. Bugüne kadar yaratılan 1.126.000 TL net kaynak; 110 Otizmli çocuğun 1 yıllık eğitim masraflarının karşılanması, 5.630 öğretmenin ve 37.533 ailenin Otizm konusundaki eğitimlerine destek olunması, Otizmli çocuklara eğitim veren 22 Devlet Okulu’nda 1 yıl boyunca öğretmen eğitimleri vermesi ve müfredat desteği sağlaması anlamına geliyor” diye konuştu.

Haberin Devamı

Gelirin tamamı projelere

Yılbaşı Alışveriş Şenliği’nden elde edilecek gelirin tamamının vakfın projelerine aktarılacağını vurgulayan Özer, 3 metrekarelik en küçük standın fiyatının 3 bin TL, 6 metrekare standın 4 bin 500 TL olduğunu anlattı.

Özer, “Tohum Otizm Vakfı’nın yürüttüğü projelerle 11 yılda toplam 65 binin üzerinde otizmli çocuk ve ailenin hayatında fark yaratıldı” dedi.

Haberin Devamı

Bağış sınırı yok

Mine Narin, vakfa bağışın bir sınırı olmkolmadığını anlattı. Narin, “Dileyen 10 TL bağışlayabilir, dileyen daha fazla destek verebilir. Birçok sponsorumuz var, çocukların birkaç yıllık bursunu üstleniyorlar” diye konuştu. Narin, TOHUM yazıp 5290’a mesaj gönderilmesi halinde vakfa 10 TL bağışta bulunabildiğini de vurguladı.

Burs havuzu destek bekliyor

VAKFIN Kurucu Başkanı Mine Narin, bireysel ve kurumsal bağışların yapılabildiği burs havuzları olduğunu anlattı. Türkiye’de 90 bin otizmli olduğunu, bunların eğitiminin maliyetli olduğunu kaydeden Narin, “Amacımız erken tanı ve eğitim sayesinde otizmli çocukların zamanı geldiğinde hem ekonomiye katkıda bulunmaları hem de ayakları üzerinde durabilmeleri” dedi.