Gazete Vatan Logo

Stadyumda ilginç eylem!

CHP'nin Finike teşkilatı yöneticilerinden kullanılmayan stadda ilginç protesto

Antalya’nın Finike İlçesi’nde 100’üncü Yıl Atatürk Stadyumu’nun bakım yapılmadığı için kullanılamadığını öne süren süren CHP Finike İlçe Teşkilatı yöneticileri, ’inek otlatarak’ stadyumdaki durumu protesto etti.

CHP Finike İlçe Teşkilatı yöneticileri, Finike’de 100’üncü Yıl Atatürk Stadyumu’nda, 2.5 yıldan bu yana bakım ve onarım çalışmaları yapılmadığını tesisin spor karşılaşmaları ve diğer etkinlikler için kullanılmadığını öne sürdü. İlçe yöneticileri stadyum çimlerinde ’inek otlatarak’ süreci protesto etti. CHP İlçe Başkanı Reşat Eker ve bir grup partili, daha sonra stadyumun ortasında ’Bu utanç kimin?’ yazılı pankart açtı. Başkan Eker, 2.5 yıldan bu yana onarım bekleyen stadyumun bakımsızlık nedeniyle kullanılmaz hale geldiğini söyledi. Stadyuma bakım yapılması ve spor karşılaşmalarına açılması için geçen yıl CHP Finike Gençlik Kolları tarafından eylem yapıldığını hatırlatan Başkan Eker, "Stadyuma bakım yapılması için imza kampanyası başlattık. Kısa sürde 583 kişi imza attı. Umarım bu eylemden sonra gerekli çalışmalar başlatılır" dedi.

Stadyuma bakım yapılması için CHP ve MHP’li İl Genel Meclis üyelerinin uğraş verdiğini vurgulayan Başkan Eker, AK Parti’li üyelerin sürece destek vermemesinden şik?yet etti. İlçe çıkarları söz konusu olduğunda tüm siyasetçilerin birlikte hareket etmesi gerektiğini anlatan Başkan Eker, "Maalesef bu dayanışma sağlanamıyor. Siyasi rant ve oy kapma egosu hizmetin önüne geçiyor ve şehrimiz her geçen gün geriye gidiyor" diye konuştu.

Genel ve yerel seçimlerde Finike’de en yüksek oyu AK Parti’nin aldığını anımsatan Eker, şöyle konuştu:

"Verdikleri sözleri tutmayan siyasiler önümüzdeki yerel seçimlerde hangi yüzle oy isteyecek? Hani nerede iktidar partisinin imkanları? Oy isterken bütün olanakları seferber edeceğinizi söylemediniz mi? Kuruluşu Antalyaspor’dan daha eski olan Finikespor bugün nerede? Bundan 2 sene önce burada spor yapan yüzlerce genç nerede?"

130 BİN LİRA ÖDENEK AYRILDI

Eylem ardından açıklama yapan Finike Kaymakamı Gökhan Görgülüarslan, stadyumun bakım ve onarımı ile ilgili sürecin 2 yıl önce başladığını ve 130 bin lira ödenek ayrıldığını bildirdi. Bu süre içinde bakım için 2 kez ihale yapıldığını, ancak keşif bedelinin yüksek olması nedeniyle ödeneğin yetersiz kaldığını belirten Kaymakam Görgülüarslan, Temmuz ayı başında yapılan İl Genel Meclisi toplantısında ’yıllara sari’ (yayılmış) kararı alındığını ve valilikte onay beklediğini söyledi. Kararın onaylandıktan sonra yıl içinde tekrar ihaleye çıkılacağını vurgulayan Kaymakam Görgülüarslan, "Bakım ve onarım için ayrılan ödeneğe ek olarak 2013 yılında da bütçe ayrılacak. İl Genel Meclisi üyeleri konuyu yakından takip ediyor. Stadyuma mutlaka bakım yapılarak yenilenecek" dedi.

Haberin Devamı