Gazete Vatan Logo

Stadyum yerine park geldi

Ali Sami Yen arazisinde inşa edilen Torun Center, kente 10 bin metrekarelik yeşil alan kazandıracak. Bu meydanda stadyumu anımsatacak heykel de olacak. 3 kuleli Torun Center’da satışlar yüzde 30’ları aştı.

Torunlar GYO tarafından 1 milyar lira yatırımla Mecidiyeköy’deki Ali Sami Yen stadyumu arsası üzerinde inşa edilen Torun Center projesinde satışlar ve inşaat devam ediyor. Bir ofis ve 2 rezidans olmak üzere toplam 3 kuleden oluşan Torun Center, 10 bin metrekarelik halka açık kent meydanıyla İstanbul’un buluşma noktası olmayı hedefliyor. Torun Center’ın bitişiğinde yükselen Quasar İstanbul projesiyle birlikte bu meydan yaklaşık 20 bin metrekareye ulaşacak. Bu kent meydanında projenin arazisinde yer alan Ali Sami Yen Stadyumu’nu sembolize eden bir heykel de olacak. Torunlar GYO Yönetim Kurulu Üyesi ve Satış ve Pazarlama Genel Müdür Yardımcısı Emre Torun, “Bölgede kamuya açık şehir parkına ihtiyaç var. Bitişik iki proje birbiriyle bütünlük sağlıyor. Her iki proje toplamında 3 futbol sahası büyüklüğünde yeşil alan oluşacak” dedi.

6. katta deniz manzarası

Torun Center ve yeni projeleri hakkında bilgi veren Torun, “Ofis ve rezidans olmak üzere üç bloktan oluşan ve kaba inşaatının yüzde 67’si tamamlanan projede 42 katlı kulelerde 27. kata ulaşıldı. Proje, 6. katından itibaren Boğaz manzarasına hakim. Geçtiğimiz yıl Nisan ayında başladığımız inşaatımız ve satışlarımız aynı hızda ilerliyor. Şu ana kadar konutların yüzde 32’si satıldı. Konutların metrekare satış fiyatı 5 bin 500 ile 7 bin 500 dolar aralığına geldi. Satışa çıktığımız fiyatla bugünki fiyatımız arasında yüzde 10 fark var.

Ofislerin ise yüzde 35’ini sattık. Ofislerin metrekare satış fiyatı 4 bin 500 dolar ile 7 bin 500 dolar arasında değişiyor. Ofislerimizden Mapfre Genel Sigorta’ya 67 milyon dolarlık yer kiraladık. Şu anda 1.475 metrekarelik 11. katımız satışta. Bu katın fiyatı da 9 milyon dolar + KDV olarak belirlendi” diye konuştu. Torun, bu satışlardan bugüne kadar 367. 2 milyon dolar gelir elde ettiklerini, toplamda 1.5 milyar liralık gelir hedeflediklerini de sözlerine ekledi.

Yatay ofisler de var

Torunlar GYO’nun bu projede bölgedeki yoğunluktan dolayı AVM planlamadığını anlatan Torun, “Bu ticari alan hakkımızı da yatay ofislerde kullandık. Podyum katlarında bahçeli ofis planladık ve 5 metre kat yükseklikleri var. Yatay ofislerde 30 bin metrekarelik yerimiz var” dedi.

Eyüp projesinde talep topluyor

YENİ projeleri hakkında da bilgi veren Emre Torun, Torunlar GYO’nun 2017 yılına kadar arsa bedelleri hariç 2 milyar liralık yatırım planladıklarını söyledi. Torun, Eyüp’te Kiptaş’ın arsasında hayata geçirecekleri proje için ön talep toplamaya başladıklarını belirtti. Torun, projeyle ilgili şunları söyledi: “516 bin metrekare arsa üzerinde yaklaşık 4 bin konut inşa edeceğiz. Şu ana kadar 1.000 talep aldık” dedi.

Paşabahçe hazırlanıyor

EMRE Torun, Paşabahçe’deki projeleri için otel markalarıyla görüşmelere başladıklarını belirterek, otel yatırımlarının da hızlandığını söyledi. Torun, Ankara’da Ankamall bünyesindeki Crown Plaza, Tüyap’taki otel, Mall of İstanbul’da inşa edilecek otel ve Kemankeş’te inşa edecekleri otel projesi ile otel sayılarının artacağını kaydetti.

Haberin Devamı