Gazete Vatan Logo

SSL Bağ-Kur sorgulama işlemleri 2016!

SSK ve Bağ-Kur kurumlarına bağlı olarak sigortalılığını devam ettiren vatandaşlar bu kurumlara ait tüm sorgulamalarını internetten yapabiliyorlar. SSL Bağ-Kur sorgulamalar ile prim borcunuzu öğrenebilirsiniz. Ayrıca kurumlara ait prim gün sayıları da SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri ile kolaylıkla öğrenilebilir.

SSL Bağ-Kur sorgulama işlemleri 2016!

Günümüzde internet kullanımının yaygınlaşması ile birlikte artık neredeyse her şey internet üzerinden yapılmaya başlanmıştır. İnternet üzerinden birçok işlem yapabilmekteyiz. İnternet bankacılığı, sosyal medya, çeşitli etkinlik sayfaları, devlet dairesi işlemleri ve daha bunun gibi birçok işlem yapılmaktadır. İnternet kullanımı oldukça önemlidir. Her alanda bize kazandırmaktadır. Vakit çok önemli bir kavram olduğu için bu konu da oldukça fazla işlem yapılmaya özen gösterilmektedir. İnternet üzerinden yapılan birçok işlemden sizler için bu yazımızda SSK ve Bağ Kur sorgulama işlemlerinden bahsedeceğiz. Bu işlemleri yapmak oldukça zahmetsizdir. Dakikalar içerisinde yapılabilmektedir. Geçtiğimiz yıllarda dakikalar içerisinde halledemediğimiz gibi, saatlerce uzun işlem kuyrukları beklememiz gerekmekteydi. Günümüzde artık internet kullanımı ile birlikte dakikalar içerisinde yapılmaktadır. Oturduğumuz yerden, hiçbir yere gidip, hiçbir yere telefon etmeden dakikalar içerisinde yapabildiğimiz bu işlemler zamanımızı geri kazanmamızda oldukça etkili yöntemler olmuştur. İnternet üzerinden devlet dairesi işlemlerini yapabildiğimiz resmi internet sitesi E-Devlet’tir. E-Devlet sistemi üzerinden 22 adet kuruma ait birçok işlem yapılabilmektedir. Bu işlemler yalnızca bir şifre ile yapılabilen işlemlerdir. Şifre alma ve işlemlerin nasıl yapıldığı yazımızın devamında sizler için detaylı olarak anlatılmış durumdadır.

Haberin Devamı

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

E-Devlet üzerinden SSK ve Bağ Kur sorgulama işlemlerini yapabilmek için mutlaka bir şifrenizin olması gerekmektedir. İşlem yapacağınız şifreye E-Devlet şifresi denmektedir. E-Devlet şifrenizi PTT şubesinden teslim alabilirsiniz. Şifrenizi alabilmek için PTT şubesine nüfus cüzdanınız ile birlikte gitmeniz gerekmektedir. Kimlik bilgileriniz ile sizin için yeni bir şifre oluşturulacaktır. Size özel oluşturulacak olan bu şifreyi 2 TL işlem ücreti ödediğinizde teslim alabilirsiniz. Almış olduğunuz bu şifre geçici şifrenizdir. Şifrenizi kalıcı hale getirebilmek için yapmanız gereken tek şey sisteme ilk girişinizde karşınıza çıkacak olan şifre oluşturma platformunda kendinize yeni bir şifre oluşturmaktır. Şifrenizi aldıktan sonra işlemlerinizi yapabilmek oldukça kolay bir işlemdir. İşlemi yapabilmek için yapacağınız işlemleri aşağıda sizler için sırası ile detaylı olarak anlatmış bulunmaktayız. Yazımızın devamından bu işlemlerin nasıl yapılacağını öğrenebilirsiniz. Hatırlatma olarak söylememiz gereken diğer bir şey de almış oldupunuz bu şifre ile başka biri adına işlem yapabilmeniz mümkün değildir. SSK ve Bağ Kur sorgulama işlemlerini yapabilmek için öncelikle E-Devlet resmi sitesinin ilgili bölümüne giriş yapmanız gerekecektir. Kayıtlı olduğunuz kurumun sayfasında olduğunuzdan emin olunuz. Kurumunuza ait işlem sayfası farklı bir bağlantı adresi içermektedir. Kendinize ait kurumun sayfasında olduğunuzdan emin olduktan sonra açılacak olan ilk sayfada bulunan “Kimliğimi Şimdi Doğrula” seçeneğine tıklayınız. Daha sonra açılacak olan sayfa kimlik doğrulama sayfasıdır. Kimlik doğrulama sayfasında bulunan ilgili boşluklara T.C. kimlik numaranızı ve E-Devlet şifrenizi yazmanız gerekmektedir. Bilgilerinizi doğru ve eksiksiz bir şekilde yazdıktan sonra aynı sayfa üzerinde bulunan “Sisteme Giriş Yap” seçeneğine tıklayınız. Böylelikle açılacak olan yeni sayfada sorgulamak istediğiniz bilgileri görebilirsiniz.

Haberin Devamı