Gazete Vatan Logo

SSK ve SGK sorgulamaları için online şifre gerekiyor mu?

SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemi için artık hiç bir kuruma gitmenize gerek kalmayacaktır. SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemi için gerekli olan ve ihtiyacınız olan tek bilgiler T.C. kimlik numaranız ve e-devlet şifrenizdir. SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemi için bu bilgilere sahip olduktan sonra e-devlet web sayfasını ziyaret etmeniz yeterli olacaktır.

SSK ve SGK sorgulamaları için online şifre gerekiyor mu?

Günümüz şartlarına ve standartlarına göre yaşamlarımızı devam ettirebilmek eskilere göre daha da zorlaşmıştır. İhtiyaçların giderek çığ gibi büyüdüğü gibi standartlar da aynı oranla artmaktadır. Bunları karşılayabilmek ve daha kaliteli bir yaşam sürebilmek adına insanların gelire ihtiyaçları vardır. Bunun için ise kimisi uzun yıllar eğitim alırken kimisi olmak istediği meslek grubuna girmek için ufak iş tecrübeleri edinerek hedefine ulaşmayı amaçlamıştır. İki insan profili içinde aynı amacı gütmektedir. Bir an önce iş hayatına atılarak geleceğini garanti altına almak istemektedirler. İş imkanları da git gide azalmakta ve iş verenlerin kriterleri de git gide yükselmektedir.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

Hatta üniversite mezunlarının bir çoğunun işsiz olduğu ülkemizde iş imkanı bulduğumuzda hemen çalışmak isteriz. Ancak sadece işin maaşına değil aynı zamanda işin getirmiş olduğu sigorta güvencesi de sizler için önemli olması gerekmektedir. Bu yüzden meslek seçimlerimizde oldukça dikkat etmeliyiz Çünkü bu sigorta kurumları meslek gruplarına göre farklılık göstermekte ve imkanları da buna bağlı olarak azalmakta ya da artmaktadır. Sigorta kurumlarının artık yasal uygulamalar sebebi ile önemi daha da artmaktadır. İş gücünün düştüğü yıllarda kişi belli bir hizmet yılını doldurduktan sonra emekli olabilme hakkına da yine bu sigorta kurumlarının sağlamış olduğu imkanlar ile sahip olmaktadır. En çok bilinen sigorta kurumları arasında elbette Bağ-Kurs ve SSK gelmektedir. Hepimizin aşina olduğu bu iki kurumun amacı da ortaktır. İkisi de vatandaşlarına daha kaliteli bir yaşam sunarak daha refah bir düzeyde yaşamalarına vesile olmaktadır. Başta sağlık alanında olmak üzere diğer bir çok sosyal alanda da kişi oldukça fazla imkanlar sunan bu sigorta kurumları arasında her ne kadar benzerlik olsa da işleyiş farkı ve ödenmesi gereken prim farklılıkları yüzünden ayrılmışlardır. Bağ-Kur kişinin bir kurum ya da kuruluş açması ile beraber burada hizmet vermeye başladığı ilk günden itibaren düzenli olarak primlerini ödemesi sonucu dahil olabileceği bir kurumdur. SSK ise kişi bir kurum ya da kuruluşta işe başladığı takdirde iş vereninin kişi adına ödediği düzenli primler sayesinde dahil olacağı ve imkanlarından faydalanacağı kurumlardan biridir. SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemi sayesinde ve buna benzer diğer işlemleri gerçekleştirebilirsiniz. SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemini artık hiç bir kuruma gitmeye gerek duymadan online olarak e-devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemi için en yakın PTT şubelerine başvurarak 2 tl karşılığında e--devlet şifresi lamları gerekmektedir. Aldığınız bu şifre ile beraber resmi e-devlet web sayfasına gidin. Burada karşınıza çıkan uygun boşluklara e-devlet şifrenizi ve T.C kimlik numaranızı girdikten sonra kimliğimi sorgula butonuna tıklayın. Karşınıza yenilenerek açılacak olan sayfada SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işlemine en uygun başlığı seçin ve SSK ve Bağ-Kur Sorgulama işleminizi böylelikle başarılı bir şekilde gerçekleştirin.

Haberin Devamı