Gazete Vatan Logo

SSK ve Bağ-Kur sorgulamaları internet üzerinden şifresiz olarak yapılıyor mu?

SSK Bağ-Kur sorgulama işlemleri internet üzerinden kolayca yapılmaktadır. SSK Bağ-Kur sorgulamalar ile kurumlara ait hizmet dökümleri de kolayca alınabilir. SSK Bağ-Kur sorgulama işleminin detaylarını sizler için anlatmış bulunuyoruz.

SSK ve Bağ-Kur sorgulamaları internet üzerinden şifresiz olarak yapılıyor mu?

SSK – BAĞ KUR Sorgulama

Sigorta; hayatını sürdüren herkes için çok önemlidir. Çünkü sigorta adeta bir hayatın garantisidir. Sigorta sizlere hem ücretsiz olarak muayene olma imkânı sunar, hem ilaçlarınızı indirimli olarak alma imkânı sunar, hem de yaşlandıktan sonra emeklilik imkânı sunar. Sigortanın en cazip kısmı da zaten emeklilik evresidir. Sigortanın sunmuş olduğu emeklilik evresinde siz düzenli olarak emekli maaşı alırsınız. Almış olduğunuz emekli maaşınızın yanında ücretsiz olarak muayene edilme imkânını ve ilaçlardan yine indirimli olarak yararlanma imkânı yakalarsınız. Emekli olana kadar çalışarak elde ettiğiniz bu imkânları, emekli olduktan sonra ise gençliğinizde çalıştıklarınız, verdiğiniz hizmetler sayesinde edersiniz.

Pekâlâ, emeklilik için ne gerekir? Emeklilik için yalnızca primin yani çalışma süresince ödenmesi gereken tutarı dolması yeterli değildir. Emekli olunabilmesi için mutlaka yaşın da dolması gerekmektedir. Hem yaş hem de prim dolduğunda emekli olunabilmektedir.

Bunlar nedeniyle nerede çalışıyor olursanız olun mutlaka kendinize sigorta bağlatın. Sigortalı olarak çalışmak ve çalıştırmak zaten yasaktır. Bu yasak sebebiyle de yasağı çiğnerseniz ceza almanız ile ilgili de yasa söz konusudur. Bu sebepten ötürü sigortalı çalışmaya ve sigortalı çalıştırmaya dikkat etmelisiniz.

Haberin Devamı

Sigorta SSK ve BAĞ KUR tarafından sağlanmaktadır.

SGK HİZMET DÖKÜMÜ detayları için TIKLAYINIZ!

SSK GÜN SORGULAMA detayları için TIKLAYINIZ!

Yukarıda verilen linkler bilgilendirme amaçlıdır.

SSK Sorgulama

SSK; işçilerin, emektarların yararlanmış olduğu işveren tarafından bağlanan sigortadır. Burada işçi kendisi için her hangi bir sigorta ödemesi yapmaz. İşçi için sigorta ödemesini işveren yapmaktadır. İşverenin yapmış olduğu sigorta ödemelerini ise sizin takip etmeniz gerekmektedir. Çünkü sizin prim borcunuzun zamanında dolması için prim ödemelerinizin de düzenli olarak yapılması gerekmektedir. İşvereninizin priminizi düzenli bir şekilde ödeyip ödemediğini merak ediyorsanız ve sorgulamak istiyorsanız SSK sorgulama işlemini gerçekleştirebilirsiniz. SSK sorgulama işlemi sayesinde sizin için en son ne zaman prim ödemesi yapıldığı, kim tarafından yapıldığı bilgilerine ulaşabileceksiniz.

Haberin Devamı

SSK sorgulama işleminizi e devlet üzerinden gerçekleştirebilirsiniz. E devlet üzerinden sorgulama işlemini gerçekleştirmek için ise öncelikle bir e devlet hesabınızın olması gerekmektedir. E devlet hesabınızın olması için ise öncelikle PTT şubelerinden bir e devlet şifresi almanız gerekmektedir. E devlet şifrenizi aldıktan sonra ise sisteme girişi sağlayarak bilgi güncellemelerinizi yapmalısınız. Bilgi güncellemelerinizi yaptıktan sonra şifre güncellemesini de yapmalısınız. Bu işlemlerden sonra e devletin istediğiniz programından yararlanabilirsiniz. SSK sorgulama işlemini de yine e devlet üzerinden rahatlıkla yapabilirsiniz.

BAĞ KUR Sorgulama

Bağ kur; işverenin kendisi için bağlamış olduğu sigortadır. İşçiye işveren sigorta bağlamaktadır. Peki, işverene kim sigorta bağlayacaktır. İşveren kendi sigortasını yani kendi prim borcunu kendisi ödemek ile yükümlüdür. İşverenler bazen kendi prim borçlarını biriktirirler de biriktirirler ve toplu olarak ödemeyi tercih ederler. Ya da bazı aylar gözden kaçar. Sizin de böyle bir durumunuz varsa ve BAĞ KUR sorgulama işlemini yapmak istiyorsanız; e devlet üzerinden yapabilirsiniz.

Haberin Devamı